Sâmbătă,
08.05.2021
Innorat
Acum
9°C

Macrea si Morar, primele victime ale lui Cindrea si Cazan

 

Schimbarea Guvernului va duce și la schimbarea prefectului și subprefectului de Sibiu, cel puțin. Asta este o certitudine, singura variabilă fiind perioada în care Rareș Macrea și Constantin Morar vor fi schimbați de la conducerea Instituției Prefectului: înainte sau după alegerile locale.

Căderea Guvernului condus de Mihai Răzvan Ungureanu a precipitat lucrurile în cadrul USL ai cărui lideri, brusc, se văd stăpâni peste un județ care abia așteaptă ”epurarea” politică. Copreședinte al USL Sibiu, Ioan Cindrea, spune că deocamdată nu poate fi vorba despre nicio campanie de înlocuire a directorilor de deconcentrate, în bunul stil al democrației originale din România. Dar, două funcții tot trebuie preluate de USL și asta cât mai grabnic: cea de prefect și cea de subprefec t.

Rareș Macrea, prefectul cu cel mai scurt mandat

A trecut doar o săptămână de când Rareș Macrea a fost instalat în funcția de prefect al județului, după retragerea lui Horațiu Răcuciu, implicat în alegerile locale. Fără apartenență politică, ”funcționar pur sânge”, de Rareș Macrea s-au descotorosit și pedeliștii, atunci când interesul alianței cu UNPR l-a promovat în funcția de subprefect pe Constantin Morar. Același Constantin Morar care acum opt ani conducea județul Sibiu din postura de președinte al CJ, înscris în PSD.

”Prefectul și subprefectul sunt numiți de către Guvern. Acum, că se va schimba componența, automat vor fi numite noi persoane în teritoriu”, recunoaște Ioan Cindrea. Oameni există, spune el, fără să dea nume. ”O să vedem. Există oameni care au mai ocupat aceste funcții, oameni de rezervă care sunt profesioniști”, declară Cindrea.

Copreședintele USL la nivel local, Mircea Cazan, completează. ”Nu dau nume, este prea devreme, dar sigur vor fi persoane care nu sunt implicate în alegerile locale”. Cât privește viitorul prefect, acesta va proveni politic după cum dictează agoritmul USL. ”Partidul care va avea președinția Consiliului Județean nu va avea și prefectul. Eu sunt convins că președintele CJ Sibiu va fi domnul Cindrea, deci postul de prefect al județului ar urma să revină PNL”, socotește Cazan.

Dacă prefectul și subprefectul sunt funcții pe care noua putere emanată dinspre Parlament le va ”captura” cât mai curând posibil, încă nu este tocmai cert ce se va întâmpla cu directorii de deconcentrate.

Profesionalismul, motivul de la deconcentrate

Campania electorală și alegerile locale sunt principalele obiective ale noii puteri locale. Legat de directorii de deconcentrate numiți din apropierea PD-L, Ioan Cindrea spune că nu are deocamdată intenția de a face vreo schimbare și invocă păstrarea ”profesioniștilor” și întreruperea șirului de înlocuiri pe criterii politice. ”Directorii de deconcentrate nu sunt în intenția noastră în ceea ce privește eventuale schimbări. Dar asta nu înseamnă că dacă nu sunt profesioniști, vor fi menținuți în funcții. Astfel de decizii și analize nu vor fi făcute, însă, de mine ci de către noii miniștri”, promite Cindrea.

Era de așteptat: fără noi miniștri sibieni

Noul Guvern negociat acum de Victor Ponta, în calitate de premier desemnat, nu va avea în componență niciun nume de sibian. Acest fapt este o certitudine pe care o recunosc toți liderii USL de la Sibiu. Aproape la fel de sigur este și faptul că nici posturile de secretar de stat nu vor reveni în viitorul apropiat vreunui sibian.

”După alegerile din iunie, în funcție de rezultate, abia atunci cred că vom puteam avea pretenții. Asta ține oricum de un rezultat bun, pe care sunt convins că USL îl va avea la Sibiu”, spune Mircea Cazan.

”Suntem pregătiți să preluăm conducerea”

”La nivel local suntem pregătiți să preluăm puterea, după cum am dovedit-o și în trecut”, declara Ioan Cindrea, imediat după ce numărătoarea voturilor din Parlament a arătat că se impune un nou guvern susținut de noua majoritate. ”Avem și o strategie de dezvoltare pe care să începem să o aplicăm la Sibiu. Spre exemplu, uitați-vă ce se întâmplă în sănătate, domeniu în care miopia fostei guvernări a făcut ca lucrurile să se înrăutățească în permanență”, a adăugat Cindrea, după ce Ponta a fost desemnat premierul însărcinat să formeze un nou guvern.

De la minorități a venit schimbarea

Președintele PDL, Emil Boc, a socotit după votul din Parlament că printre cei ”vinovați” de căderea Guvernului MRU se fac reprezentanții minorităților, din rândul cărora au existat mai mulți parlamentari care au încălcat protocolul semnat în fosta coaliție de guvernare. Ovidiu Ganț, ales la Sibiu drept reprezentat al minorității germane, nu a putut vota moțiunea de cenzură, fiind obligat să rămână la Timișoara, orașul său de domiciul. Dar, chiar și dacă era prezent în Parlament, Ovidiu Ganț nu ar fi votat pentru menținerea actualului Guvern. Asta simplist spus, deoarece lucrurile ar fi fost mai complexe – Ganț ar fi aștepat o reacție unitară și asumată public a minorităților, prin care acestea să denunțe protocolul și să voteze în consecință.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

16 comentarii

V D V

Acum 9 ani

pedisti astia stau ca apa-n ciur LA CONDUCERE deacum
Raspunde

bianca

Acum 9 ani

vai de noi daca la alegeri nu stim sa punem stampila ne intorcem cu 20 de anii in urma iliescu , nastase, dragnea toata clica ce-a corupta voi de noi
Raspunde

siby

Acum 9 ani

Bianca de acord cu tine insa deja este prea tarziu, jocurile sunt facute. Pleaca ai nostri comunisti, vin ai nostri socialisti. Din pacate nu ai pe cine sa votezi, ar trebui niste oameni capabili care nu au avut contact cu politica in ultimii 10 ani sau care nu au stat in tara!
Raspunde

@bianca

Acum 9 ani

Ne-am saturat de trait bine,ati pus acum 4 ani stampila pe niste mincinosi si hoti ordinari,puneti acum stampila unde doriti,dar vraja cu comunistii,clica corupta,nu mai tine,hoti ca pdlistii mai rar.Anastase a furat pe fata,salariile le-au taiat pentru 6 luni,inapoi nu le-a mai dat nimeni,spitalele le-au desfiintat,pensiile le-au impozitat dupa bunul plac,tva l-au crescut,de furat au furat si ouale de sub closca, MARS JAVRELOR!
Raspunde

bianca azi te-ai drogat....

Acum 9 ani

sau numai ai baut tuica portocalie
Raspunde

Ionel

Acum 9 ani

Parca Ponta acum 2 zile spunea ca nu schimba pe nimenea, cei din teritoriu nu stiu asta? Sau de fapt au inceput aburelile
Raspunde

@ ptr bianca

Acum 9 ani

trezestete fato fa ochi si vezi ca iubiti tai s-au dus si se tot duc [hoti fara pereche ] din acest spatiu mioritic .Vad ca insisti cu ei pleaca si tu cu ei . DUCETIVA invartind-uva unde si -a dus mutu iapa acolo unde ia trimis basescu pe taranisti
Raspunde

nicu nan

Acum 9 ani

Halal documentare.Rareş Macrea ,,funcţionar pur sînge,, de unde scoateţi prostiile ăstea măi Traiane de ce nu m ai întrebat pentru că te faci de cacao.Hai să-ţi zic eu cum e cu Rareş .L-a adus în prefectură incompetentul de Ariton ,l-a pus vezi doamne manager public aşa la OHA pentru că nu a făcut niciodată nimic in prefecturăşi nici în altă parte.Pardon a defilat tot timpul cu îngîmfarea -i cunoscută.Apoi l-a numit subprefect ca pedelist credincios.A venit Moraru pe linie UNPR ŞI atunci Răreşelul a plecat cu unchiul Ariton la ministerul economiei împreună cu alt pedelist notoriu ,îngîmfat şi incompetent Doru Rusu care încă este la Ministerul Economiei dus tot de Ariton ca să i ducă trena împreună cu Rareş şi cu Florin Staicu de la Tribuna.Vă daţi seama cîtă consultanţă a primit Ariton de la incompetenţii ăştia pe care i plătea cu cîte 5 000 de euro lunar .Dar ţara e săracă.Ce competenţe are acest Rareş care in afară de faptul că nu iese din cuvîntul lui Stela Stretean -baba comunistă atomică -adevăratul prefect al judeţului de când a plecat Ariton la minister.Concluzia -CARE PROEFISIONALISM ,CARE FUNCŢIONAR PUR SÎNGE CÎND RAREŞ ARE ŞI CHILOŢII PORTOCALII. Sibienii se miră că nu prind posturi de miniştri in guvern .Păi cum să prindă cînd se duc pe linie de partid la ministere numai nulităţi. Cel mai notoriu caz este cel al lui Narcis Neaga pus in minister incă din 2000 pe linia partidului umanist ,înşurubat pe filiere de diverse culori pînă la portocaliu.Îl cunoaşte cineva -NU .are vreo competenţă NU .Dar ne mirăm că avem imagine proastă la mitici .Ăştia fac imaginea Sibiului acolo . Deci nu vă mai miraţi şi altă dată Traiane documentează te feciorul lui tata ,fii profund că prost nu eşti. Altfel felicitări ptr. ce faci PA. APROPO DE PREFECŢI cea mai mare nulitate în materie a fost Horaţiu Răcuciu care nu mişca in front în faţa lui Stela Stretean acestă ciumă roşie care are şi pensie şi salariu cînd lumea nu are bani de pîine şi medicamente.
Raspunde

ion bb ariton

Acum 9 ani

nea nicu, tu nu mai conduci judetul de mult, asa ca iti lipsesc informatii. RARES MACREA E PEDELIST DE-AL MEU, FRATE CU PROFESORUL DE MATEMATICA MARIUS MACREA, CAREA ESTE SECRETAR EXECUTIV IN ORGANIZATIA MEA PDL SIBIU. Normal ca sunt portocalii si promovati de mine. klaus iohanis nu a vrut sa ii faca post de manager public lui RARESUTUL in primarie, a zis ca nu-l intereseaza scolile pe care le-a absolvit el in bucuresti. si, ca si inspector de specialitate in primaria sibiu, s-a remarcat prin taierile de arbori, ca doar sibiul nu are nevoie de vegetatie. asa ca, l-am luat eu, domnul prefect ariton, in prefectura si i-am creat postul de magaer public. stelutza naostra stretean l-a tot mangaiat, pe brate, pe umeri, la prohab, chiar si cu martori de fata si el a stat cuminte, nu i-a dat peste maini, ca stia ca numai asa se ridica in functii. acum o ajuta sa isi faca bagajele din prefectura, ca vineri a mutit cand a aflat de caderea guvernului mru. nu-i inteleg deloc pe oameni. ce-i daca in decembrie 89 s-au ridicat oameni ca corneliu coposu, gabriel tepelea, vasile gionea, ion diaconescu, fosti detinuti politici si membri marcanti ai partidelor istorice. noi am venit cu boc si mru de la uteceu si asecereu, cu mine de la handbal si petrom. numai colegii mei de liceu ma ignorau intotdeauna si faceau caz ca ei au carte si au invatat. dar RARES MACREA al nostru cel portocaliu are viitor de aur. are o fundatie cu sotia si un prieten prin care a oferit contra cost cursuri de fonduri europene primarilor pdl si functionarilor publici. ce bani publici i-au intrat atunci in cont. si domnule NICU NAN, eu acum am venit cu echipa ea de invingatori, racuciu, stiribet cu parul cret si brunchea getesib-brantner. tu nu ai avut niciodata asa o tripleta de aur. pt. invidiosi, avem reprezentanti in ministere. narcis neaga are o sotie simona neaga, care cat a fost reprezentanta ministerului turismului a dat autorizaii de functionare numai contra portbagaje pline si si-a cumparat numai niste amarate apartamente de bloc. il avem pe romea medan de la uteceu si el, dar ii va urma lui carabulea, are o potenta mama om de afaceri pe bani europeni. si il promovam si pe dorin teodeorescu, din prefectura la pompa euroil und eo sa refacem partidul nostru glorios.
Raspunde

stela stretean

Acum 9 ani

Nea Nicu, ai uitat și de cumnata lu Rares Macrea, ”blonda de la mediu” Stoica Daniela, mare specialista in ape, semnatara avizului de mediu pentru Roșia Montană, prietenă din cand in cand cu Neagu (mai nou mare liberal), dar și cu directorul de investiti din ministerul mediului, fost și actualemente pd-ist (că doar nu l-o pus UDMR-ul), fost liberal, fost conservator - Tuluc . Of, ce mic e orasul asta!
Raspunde

Ina

Acum 9 ani

Vedeti ce faceti cu hotul de Bara Ioan Bucur,de la OPC.Din mare vacar ce-a fost,acum s-ar multumi sa ramana si un comisar, mai mic,prin OPC,nu de alta dar nu l-ar mai angaja nimeni.Rasinarenii nici nu vor sa mai auda de el,a furat destul la primarie,asa ca dati-i viteza, repede,scapati-ne de un hot si un analfabet care abia leaga 2 vorbe.De altfel,numai hoti si incompetenti au fost reprezentatii pdl,acum este momentul sa ramana si ei fara servicii si fara pensii.
Raspunde

JUSTITIARUL

Acum 9 ani

Inapoi la scoala \"stimabililor\"......si SPOR cu ILICI si NASTASE. Daca ar fi trait Ceausescu, ati fi primit medalia\"EROU AL MUNCII SOCIALISTE\" Cu asa votanti......ne meritam soarta. Cred totusi in inteligenta nativa a romanilor, pana nu e prea tarziu. NU VA DEZAMAGITI STRAMOSII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Raspunde

DVD

Acum 9 ani

justitiarule la /ba ru/le esti un incult !
Raspunde

JUSTITIARUL

Acum 9 ani

DVD sa imi suji pu-la temeinic.
Raspunde

DVD

Acum 9 ani

OK tio sug aprig.
Raspunde

Ptr @IP77.247.181.164Rusine

Acum 9 ani

te substitui DVD ului esti sugaci sadea,clienti ptr supt sint destui dar si sugaci ca tine toti portocalii pe care-i iubesti
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus