Miercuri,
01.12.2021
Parțial Noros
Acum
3°C

Prima lucrare din cele 15 milioane de euro alocate Sibiului are contract semnat

Primarul Sibiului a semnat astăzi contractului de execuție pentru modernizarea Centrului de recuperare și reabilitare copii cu handicap Aleea Streiu nr. 8. Firma angajată prin licitație publică este SC Balor Cons SRL, care va primi pentru această lucrare 1,08 milioane de lei, fără TVA. Termenul de execuție este de nouă luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, dar cei de la Balor Cons spun că vor să termine mai repede. ”Probabil că ordinul de începere va fi emis în scurt timp. Noi ne-am programat lucrările astfel încât să le terminăm anul acesta”, spune Eugen Bălan, directorul general al Balor Cons.
În afară de modernizarea clădirii Centrului prin recompartimentarea sălilor și aducerea acestora la același nivel, constructorii vor mai ridica un corp ce va servi drept casă a scărilor, dotată cu un lift, și vor amenaja o centrală termică amplasată exterior actualelor construcții.

Lucrări în toată zona

În afara modernizării Centrului, administrația locală a programat în zonă și alte lucrări. ”După ce compania de gaz își va finaliza proiectele din zonă, am solicitat celor de la DPC  să refacă și aleile din zonă. Deci vom avea nu numai un Centru nou, ci și condițiile din întreaga zonă vor fi îmbunătățite”, spune primarul Sibiului, Klaus Johannis.

Prima lucrare din cadrul PIDU

Modernizarea Centrului de pe Aleea Streiu este primul proiect care intră în execuție și care este finanțat din fondurile europene nerambursabile alocate Sibiului pentru implementarea Planului integrat de dezvoltare urbană. Prin intermediul POR. Planului amintit îi sunt alocate aproximativ 15 milioane de euro, bani ce vor fi folosiți atât pentru lucrări de infrastructură, cât și pentru proiecte sociale. În cadrul PIDU mai intră reabilitarea a patru străzi din Orașul de Jos (Turnului, Faurului, 9 Mai și Ocnei), precum și construirea unui viaduct peste calea ferată în prelungirea străzii Mihail Kogălniceanu.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

buluc

Acum 9 ani

foarte buna treaba, felicitari
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus