Vineri,
12.09.2025
Innorat
Acum
21°C

Sunt prea sarac sa mananc porcarii!

Cu foamea-n suflet și fără prea multă minte în cap, stăteam eu pe la jumătatea săptămânii trecute în Piața Mică și mă gândeam așa: ce atâtea fițe în centrul ăsta al Sibiului când vine vorba de mâncare? Pe la toate terasele și restaurantele numai gorgonzole, trongonzole... platouri cu mușchi de țigan afumat și suc de muguri de varză cu sâmburi de coacăze! Adică, să nu mai pot mânca eu ceva simplu și românesc, un mic acolo?

Cugetând aiurea mi-am adus aminte că mi-a zis cineva, care acum îmi e evident că-mi dorea răul, că există o bodegă nouă pe lângă Pasajul Scărilor pe undeva. Hop –țop, m-am înființat acolo!

Îi zice Big Coco și e o șaormerie selectă, de centru, sau un restaurant mediocru, de cartier, depinde cum îl vezi. Adică, vând sărmăluțe cu mămăliguță și vodcă Săniuța, dar și șaorma, au și terasă afară dar e și cafenea înăuntru. Avem de toate! Înăuntru miroase a prăjeală, iar meniul este o folie de plastic pe care sunt înșirate toate mâncărurile. După ce am comandat, am vrut să dau meniul înapoi chelnerului. ”Nu, lăsați meniul! Noi îl folosim pentru a servi masa pe el!”, mi-a spus acesta punându-mi lingura și furculița pe el. Am cerut cu o ciorbă de pui ”a la grec”. ”Da, de porc!”, mi-a răspuns același chelner. De porc am mâncat. Cu o bucată de carne în castron de dimensiunile unei monede de 50 de bani. Apoi, am cerut trei mici cu cartofi prăjiți și o bere. Am mâncat carne tocată pârlită la exterior și zemoasă în interior. Nici nu pot fi altfel micii făcuți în cinci minute. Iar înainte să cer nota, am întrebat unde-i baia. ”În față, pe coridor, dar luați cheia mai înainte de la bar!”, mi s-a răspuns. Mi-a fost rușine să mai întreb de ce țin baia încuiată cu cheia, mai ales că era una cât de cât decentă. Am plătit, 25 de lei, m-am mai uitat o dată la plantele din vitrină cu globuri de Crăciun atârnate în ele, și am tăiat-o.

O jumătate de oră mai târziu, fără foame în suflet, doar cu o ușoară indigestie, stăteam eu în Piața Mică cu capul gol și mă gândeam așa: de ce dracu' nu m-am dus la oricare dintre terasele sau restaurantele din centru să mănânc un meniul zilei? Garantat era mult mai gustos și mai ieftin!

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 2750

Comentarii

1 comentarii

eu

Acum 13 ani

hahaha bun articolul....:) foarte tare descrierea..oricum la cum arata mici cred ca numa indigestie nu ai avut..saracu fundul tau :)))))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus