Sâmbătă,
15.06.2024
Innorat
Acum
14°C

Azi se da startul la cea de-a XIX-a editie a Festivalului International de Teatru de la Sibiu

Cel mai important festival de artele spectacolului din România își deschide cortina azi. Aflat la cea de-a XIX-a ediție, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu va avea loc în acest an în perioada 25 mai – 3 iunie, reunind peste 2.500 de artiști din toate colțurile lumii.

Prima parte a zilei va fi dedicată conferinței „Credinţa sub semnul întrebării: pluralitate, diversitate şi nevoia de festivale internaţionale de teatru” susținută de John Freeman. Acesta va lansa, de asemenea, cartea „Cele mai importante spectacole din lume: Teatrul lumii de la Peter Brook la Jocurile Olimpice din Sydney” printre care se numără și mega – producția „FAUST”, în regia lui Silviu Purcărete.

Programul continuă la ora 14:00 cu spectacolul în tramvai „Ispita Cioran” în regia lui Gavriil Pinte. Sezonul stradal va debuta cu reprezentația artiștilor germani de la Audio Gruppe și parada italienilor de la International Show Parade.

Jose Soriano aduce la Sibiu pasiunea pașilor de flamenco într-un spectacol de dans emoționant, la granița dintre tradițional și modern. „Latidos” creează un concept inovator în care muzica țigănească fuzionează cu jazzul latino, iar bătaia din picior și palme devine scânteia unei coregrafii pline de viață și dramatism, în care tangoul punctează momentele culminante. Coregraful spaniol va fi însoțit pe scena Sălii Thalia de șapte dansatori, precum și de doi chitariști, un pianist și un basist.

Silviu Purcărete aduce la Casa de Cultură a Sindicatelor spectacolul „O furtună” unde monştrii se transformă în fecioare şi nobilii cad la mila spiritelor năstruşnice, o uşă îşi schimbă locul, iar un dulap obişnuit se transformă într-o poartă către lumea de dincolo.

Distins cu premiile „Herald Angel Award” și „Total Theatre Award” în cadrul Festivalului Fringe de la Edinburgh, spectacolul „Woyzek” al celor de la Sadari Movement Laboratory dezvoltă noi tehnici pentru a redescoperi şi resuscita piesa proto-expresionistă a lui Georg Buchner.

Cu siguranță că cel mai așteptat spectacol de stradă de azi este cel al suedezilor de la Burnt Out Punks - Sindromul Stockholm 1.2, o combinație punk – rock de circ și teatru, dar mai ales foc ce oferă publicului o experiență vizuală de neuitat. Seara se va încheia cu un spectacol de foc de artificii.

Programul celei de-a XIX-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu poate fi consultat online pe www.sibfest.ro. Preţul unui bilet variază între 10 şi 40 de lei, în funcţie de eveniment şi locul în sală. Biletele pot fi achiziţionate de la Agenția Teatrală din Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

3 comentarii

stela

Acum 12 ani

o porcarie de festival care mananca din buget bani grei care ar fi necesare la spitale unde oameni mor pe capete starpirea capuselor etc nu sa platesti o gramada de mascarici din toata lumea pe banii nostri si urmeaza alte festivale de doi lei ce castiga sibieni simpli?
Raspunde

bugetarius rex

Acum 12 ani

Cu aproape 6 MILIOANE DE EURO cat s-a dat pentru FITS, se putea construi spitalul de urgenta partial, se puteau asfalta parte din cele 50 % strazi de pamant din Sibiu sau repara strazile si trotuarele din cartierele de blocuri ca sunt varza, se puteau cumpara vaccinuri pentru muscaturile de capuse sau efectua dezinsectia prin spatiile verzi si cate si mai cate. Prostii se bucura de circul oferit pe banii lor si apoi crapa prin spitale ca nu sunt bani pentru aparatura si medicamente!
Raspunde

ion

Acum 12 ani

Daca aceste 6 milioane dfe eur le multiplicati cu 12 ani ve-ti vedea cA sIBIUL A DAT BUGETUL PE UN AN DE ZILE LA festivalul de teatru.De acolo se duc banii unde doreste Fr tz ca sa fie multum iti toti cei din jurul lui.oare sa-l mai votam la cit de hot este?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus