Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

BEC: Se voteaza numai in localitatea de resedinta

Dreptul de vot se exercită numai în comuna, oraşul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritorială a municipiului în care alegătorul îşi are domiciliul, conform actului de identitate, a precizat luni, în şedinţă, Biroul Electoral Central. De asemenea, alegătorii pot vota şi în unitatea administrativ-teritorială unde şi-au stabilit reşedinţa, cu cel puţin trei luni înaintea datei alegerilor, informează Agerpres.

Alegătorii vor vota la aceeaşi secţie de votare pentru toate cele patru funcţii: primar şi consilier local, preşedinte al consiliului judeţean şi consilier judeţean, respectiv pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi pentru primarul general al municipiului Bucureşti. Potrivit BEC, cetăţenii care nu se află în circumscripţia electorală comunală/orăşenească/municipală de domiciliu sau de reşedinţă, dar se află în circumscripţia electorală judeţeană sau a Municipiului Bucureşti, nu pot vota numai pentru candidatul la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean şi la funcţia de consilier judeţean, respectiv pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi pentru primarul general al municipiului Bucureşti, la o altă secţie de votare decât cea la care sunt arondaţi.
BEC a făcut aceste precizări având în vedere că au fost înregistrate mai multe sesizări cu acelaşi obiect.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus