Miercuri,
01.02.2023
Innorat
Acum
2°C

TIFF Sibiu 2012: Evenimente speciale si proiectii neconventionale

 

Anul acesta, TIFF Sibiu depășește granițele orașului pentru câteva evenimente speciale și proiecții în premieră pentru fosta Capitală Culturală Europeană.

Joi, 14 iunie, ediția sibiană a Festivalului Internațional de Film Transilvania va avea loc pentru prima dată într-o locație neconvenţională pentru proiecția de film, dar în același timp misterioasă și atrăgătoare: Cetatea de la Cisnădioara. În cetate va fi proiectat filmul mut “Faust” (1926), în regia lui Friedrich Wilhelm Murnau. Filmul va fi acompaniat live de ansamblul EINUIEA. Spectatorilor ce doresc să asiste la proiecția spectacol din Cetatea Cisnădioara li se va pune la dispoziție un autobuz Tursib ce va pleca spre Cisnădioara, din parcarea Sălii Thalia, la ora 20:45, și va reveni în Sibiu la finalul proiecției.

Primul film al regizorului Silviu Purcărete, „Undeva la Palilula” va fi proiectat pentru prima dată în aer liber, într-un decor foarte asemănător cu cel al filmului, pe scena din Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului. Regizorul și o parte din echipa vor fi alături de sibieni pentru a răspunde la întrebările acestora. Proiecţia va avea loc vineri, 15 iunie, de la ora 22:00,  iar biletele se vor pune în vânzare la intrarea în Muzeu.

Sâmbătă, fanii filmelor de scurtmetraj vor avea la dispoziţie patru locaţii în care se vor prezenta selecţii ale celor mai bune filme de gen prezentate la festivaluri de profil în ultimii doi ani în România, inclusiv în cadrul secţiunii Shadows de la TIFF. De la ora 23:30, trei pub-uri din zona centrală, Tea Spot Cafe, Atrium Cafe și Bohemian Flow, precum și Librăria Humanitas dau startul seriei de scurtmetraje. În fiecare dintre aceste locații vor rula câte cinci filme.

La Librăria Humanitas și în Bohemian Flow, sibienii vor putea urmări doar scurtmetraje românești, producții ale unor regizori precum Tudor Giurgiu, Radu Potcoavă, Adrian Sitaru sau Sebastian Cosor. În Tea Spot Cafe și Atrium Cafe selecția va fi exclusiv internațională – amatorii genului vor putea vor putea vedea noi producții canadiene, mexicane, spaniole sau franceze. Intrarea va fi liberă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus