Joi,
25.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Alegeri locale: 732 de politisti vor asigura protectia celor 366 de sectii de votare

În județul Sibiu, 732 de cadre ale Ministerului Administrației și Internelor vor asigura buna desfășurare a alegerilor locale, care vor avea loc în această duminică.

La nivelul judeţului Sibiu au fost organizate 366 de secţii de votare în cadrul a 64 de circumscripţii electorale, i-ar acestora li s-au repartizat 732 de lucrători ai M.A.I, astfel: 394 de poliţişti, 164 de jandarmi, 96 de lucrători ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, 6 poliţişti de frontieră, 40 de lucrători din cadrul Centrului Chinologic „Dr. Aurel Grebelea” Sibiu, 2 lucrători din cadrul Oficiului Român pentru Imigrări Sibiu, 12 poliţişti din structura poliţiei transporturi feroviare Sibiu şi 18 lucrători din cadrul Serviciilor Publice Comunitare pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple şi regim permise de conducere şi înmatriculări vehicule.

„La nivelul judeţului Sibiu, structurile Ministerului Adminstraţiei şi Internelor acţionează în sistem integrat, în vederea asigurării şi menţinerii ordinii şi liniştii publice conform competenţelor şi preîntâmpinării unor eventuale evenimente negative, atât premergător zilei desfăşurării alegerilor locale cât şi în ziua desfăşurării acestora. Corectitudinea alegerilor face parte din exerciţiul unui proces democratic şi este esenţială într-o societate al cărei viitor este condus de voinţa majorităţii, nealterat prin diverse metode care contravin legii de drept şi legislaţiei în vigoare. La nivelul judeţului Sibiu există un centru de comunicare pentru asigurarea tuturor informaţiilor necesare cetăţenilor, astfel încât procesul electoral să decurgă în bune condiţii. Asigurăm comunitatea sibiană că forţele Ministerului Administraţiei şi Internelor din judeţul Sibiu sunt pregătite să asigure atât paza secţiilor de votare cât şi desfăşurarea în condiţii normale a procesului de vot”, se arată într-un comunicat al IPJ Sibiu.

De asemenea, pentru ziua alegerilor au fost constituite 12 echipe operative de verificare şi/sau cercetare a incidentelor electorale sesizate, alcătuite din specialişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu. Totodată, au fost constituite rezerve de intervenţie ale Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sibiu pregătite să ia măsurile legale ce se impun în cazul apariţiei unor situaţii neprevăzute.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

bes

Acum 11 ani

Acest articol nu cred ca apartine categoriei Sport.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus