Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
0°C

Ursu din Cisnădie, tânărul prins ieri de Poliție după o urmărire prin Sibiu : Nimic nu e adevărat, ei m-au lovit pe mine!

Ursu din Cisnădie, tânărul prins ieri de Poliție după o urmărire prin Sibiu : Nimic nu e adevărat, ei m-au lovit pe mine!

Ioan Ursu, bărbatul din Cisnădie prins ieri în Sibiu după o urmărire în care au fost angrenate mai multe echipaje ale Poliției, spune că Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu a transmis o versiune complet diferită de cea a lui în comunicatul de presă remis joi și spune că are dovezi pe care le va prezenta în instanță.

Bărbatul, cunoscut în Cisnădie ca un mare pasionat de mașini puternice - după cum se poate vedea și din numărul foarte mare de fotografii cu mașini postate pe pagina personală de facebook, spune că este o victimă a polițiștilor și că totul a început cu Poliția Locală, la Piața Cibin.

Foto: Facebook Foto: Facebook

”Am oprit la piață că cumpăr ceva și vine un echipaj d-ăsta de Poliție Locală la mine că n-am voie să opresc acolo. ”Păi tu ai voie să oprești?”, le-am zis, că și ei erau tot acolo. Mi-au cerut documentele și actele de la mașină, fără niciun drept. Ei n-au dreptul să ceară actele de la mașină, poate buletinul, dar în rest își arogă ei niște drepturi. Pe urmă eu am plecat în treaba mea, i-am lăsat în pace și mi-am văzut de ale mele. Nu a fost niciun scandal. Nu a fost o fugă, așa cum spun ei. Nu a fost nicio urmărire, eu nici n-am știut că e vreo mașină de Poliție. După un timp mă trezesc cu girofarul în spatele meu și mașinile de Poliție care spun să trag pe dreapta. Am tras regulamentar, eu dacă voiam să fug, aveam mașină cu 300 de cai, crezi că se puteau ține Loganurile după mine? Când opresc vine un polițist dă un pumn în geam. ”Stai, mă, că îți deschid, ce sari așa?!”, le-am zis. Eu am fost pașnic, am vorbit frumos. Unul m-a și lovit atunci, eu am dovezi și-i dau în judecată. S-a întâmplat să fie niște prieteni de-ai mei pe acolo și există probe, am scos și certificat medico-legal. Ei ce dovadă au? Există măcar o filmare că am fugit eu de ei?”, a povestit Ioan Ursu pentru Turnul Sfatului.

Foto: Facebook Foto: Facebook

În comunicat transmis ieri, polițiștii sibieni spun că Ursu nu avea asupra lui nici actele mașinii și nici documente de identitate. „Condus la sediul Poliției Municipiului Sibiu a fost sancționat contravențional conform OUG nr 195/2002 și HG nr 1391/2006 pentru că nu a oprit la semnalul regulamentar al polițistului, nu a avut asupra sa documentele personale și ale autoturismului, a deținut în autoturism un mijloc special de avertizare luminoasa tip girofar în mod nelegal și a avut aplicate pe geamurile din față ale autoturismului folii neomologate care împiedicau vizibilitatea în interior. Pentru toate aceste abateri a fost sancționat cu amendă în valoare de 4060 lei, fiind totodată dispusă măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile și reținerea certificatului de înmatriculare”, arată sursa citată.

Foto: Facebook Foto: Facebook

Întrebat de reporterul Turnul Sfatului cum comentează aceste acuzații, Ioan Ursu neagă cele prezentate mai sus și spune că el a fost cooperant. Mai mult decât atât, Ursu spune că unii polițiști i-ar fi recunoscut în față că întreaga acțiune a fost o eroare, o neînțelegere generată de agentul de la Poliția Locală și că polițiștii nu au știut de ce îl opresc.

”Nu-i las așa, o să dovedesc totul în instanță. M-au sunat și de la PRO Tv să le spun ce s-a întâmplat, au auzit că m-au scos pe mine vinovat”.

Mai mulți cititori ai ziarului au transmis pe adresa redacției că Ioan Ursu ar fi lucrat în urmă cu câțiva ani la ștrandul din Cisnădie și că ar fi avut legături cu primăria Cisnădie. Acesta a negat spunând că lucrează ”la BMW în Germania, se poate și vedea pe facebook”.

Foto: Facebook Foto: Facebook

Numele lui apare în mai multe dosare ale instanțelor de judecată. Surse judiciare spun că Ioan Ursu are numeroase antecedente și că încă la 14 ani a fost internat la Centrul Educativ Buziaș. A avut condamnări în 2010 – Tribunalul Alba și 2013 – Judecătoria Arad. Într-un dosar din 2015 a fost condamnat pentru șase capete de acuzare de furt calificat și distrugere postcondamnatorie, ca recidivist, la închisoare cu executare, fiind eliberat condiționat în 2017. Într-un alt dosar, tatăl lui a obținut ordin de protecție împotriva lui după ce a fost bătut.

Întrebat de antecedente, Ioan Ursu a spus doar că ”este o neînțelegere mai veche, a fost o bătaie în zonă, la gară, cu oameni din clanul Lenis, dar s-a rezolvat. Eu, dacă voiam, îi băteam ieri pe toți, dar nu-mi stă în fire, nu sunt genul”.

În afara celor prezentate mai sus, polițistul local care a încercat să îl legitimeze pe bărbat a depus plângere pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj, faptă aflată în competența exclusivă a procurorului. Plângerea a fost înaintată Parchetului de pe Lângă Judecătoria Sibiu.

Imagine de la acțiunea de ieri Imagine de la acțiunea de ieri

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Lorin Greurus

Acum 3 ani

Lati vazut ca are numere din sud si deaia lati oprit ca asa e sibieni mandrii si uraste pe olteni. Dupa acea vati dat seama ca e mare smecher local si vi sa facut frica. Ursule sper sa acapi frate ca nu se mai poate cu abuzurile care le face astia de la locala si circulatie!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus