Joi,
02.02.2023
Parțial Noros
Acum
3°C

Incepe a VI-a editie a Targului de produse traditionale si ecologice de la Sibiu

Sibienii se vor putea bucura şi weekendul acesta de „Târgul de produse tradiţionale şi ecologice”, şi vor putea cumpăra produse proaspete, preparate după reţete tradiţioanle româneşti.

La această ediţie şi-au anunţat participarea 15 producători care vor oferi spre vânzare produse din carne - caltaboş, lebăr, cârnaţi de casă, tobă, pastramă, peşte afumat, brânzeturi -telemea, brânză de burduf, dulciuri tradiţionale - dulceţuri, gemuri, sirop, turtă dulce, prăjituri, zacuscă şi pâine de casă. De asemenea, va fi prezent un producător care va găti mămăligă la ceaun şi produse din carne tradiţionale.

„Târgul îşi propune să promoveze fermierii şi producătorii de specialităţi tradiţionale de calitate, să prezinte produse tradiţionale atestate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi să ofere, prin intermediul animaţiilor culinare prezente în cadrul fiecărei ediţii, ocazia retrăirii atmosferei din vechiul sat românesc, în care astfel de evenimente reprezentau prilejuri de întâlnire, de discuţii, dar şi de petrecere, de gustare a unor mâncăruri delicioase preparate la ceaun sau pe grătar”, spun muzeograful Alexe Adrian.

Târgul se va desfăşura în perioada 9 - 10 iunie, între orele 10:00 – 18:00, la Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA (Muzeul în aer liber).

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

Geta

Acum 10 ani

Pacat ca n-ati anuntat mai din vreme.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus