Miercuri,
22.09.2021
Cer Senin
Acum
6°C

Un elev din Dumbraveni a fost prins copiind la Bac

A doua zi de Bacalaureat, a adus în judeţul Sibiu primul elev eliminat de la proba de testare a competenţelor lingvistice de comunicare orală la limba română. Un licean de la Grupul Şcolar Agricol „Timotei Ciparu” din Dumbrăveni, a fost prins copiind, în timp ce susţinea proba orală, şi a fost eliminat din examen.

„Acesta este primul caz înregistrat în judeţul nostru. Elevul avea la el un telefon şi a fost prins în timp ce se folosea de acesta pentru a copia. Elevul a fost eliminat, dar examenul continuă şi sperăm ca astfel de incidente să fie cât mai rare”, a declarat Constantin Gorun, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu.

Candidaţii care nu se prezintă la testele orale sau cei care se prezintă dar nu le promovează, pot participa la probele scrise, însă nu pot promova examenul de bacalaureat.

În judeţul Sibiu 3.307 elevi s-au înscris la Bacalaureat şi susţin probele în opt centre de examen, din Sibiu şi Mediaş şi trei centre de evaluare din Sibiu.

Prima probă a bacalaureatului se desfăşoară în intervalul 11-13 iunie şi există 75 de variante de subiecte, respectiv 75 de bilete pe zi, timpul alocat fiecărui candidat pentru prezentare fiind între 10 şi15 minute.

Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română nu va fi exprimat prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă, respectiv mediu, avansat şi experimentat. Nivelul de competenţă lingvistică de comunicare orală în limba română va fi stabilit de comun acord de către cei doi profesori examinatori.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

mihai tanase

Acum 9 ani

Bacalaureat asta, este un nume propriu cumva de se scrie cu majuscula în mijlocul frazei ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus