Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Elevii nerepartizati la licee se pregatesc pentru a II-a etapa de admitere

Absolvenţii de gimnaziu, care au ratat prima repartizare computerizată pentru admiterea la licee sau cei care nu au fost distribuiţi la niciun liceu, mai au o şansă în a II-a etapă de admitere.

În perioada 16 - 20 iulie aceştia vor putea completa fişele de opţiuni pentru cea de-a doua etapă a repartiţiei computerizate, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

De asemenea, candidaţii care au fost repartizaţi la liceu în prima etapă, vor trebui să depună dosarele de înscriere la unităţile de învăţământ la care au fost acceptaţi între 16 şi 26 iulie.

Pentru a II-a etapă de admitere, probele de aptitudini se desfăşoară în perioada 17 - 18 iulie, iar repartizarea finală se va face în 23 iulie.

La liceele din judeţul Sibiu au mai rămas disponibile 556 de locuri, după prima etapă a repartizării computerizate.

Unităţile şcolare au acceptat până acum 2.800 de elevi, iar liceele care şi-au ocupat cel mai repede locurile, cu cele mai mari medii, sunt Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”, Colegiul Naţional „Octavian Goga”, Colegiul „Samuel von Brukenthal” şi Colegiul Pedagogic „A. Şaguna ” Sibiu.

În judeţ cele mai multe locuri rămase neocupate, după prima repartizare, sunt la liceele „Independenţa” Sibiu (121), Liceul ”Nicolae Teclu” Copşa Mică (43), Colegiul Tehnic „Mediensis” Mediaş (30) şi Liceul Tehnologic „Timotei Ciparu” Dumbrăveni (23).

În această a II-a etapă de admitere, se vor înscrie, pe locurile rămase libere, elevii care nu au dat evaluarea, admiterea acestora urmând să se facă în ordinea descrescătoare a mediilor generale ale anilor de gimnaziu.

Lista locurilor rămase neocupate, în fiecare liceu, poate fi verificată pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus