Miercuri,
01.02.2023
Innorat
Acum
-2°C

Se inchide sau nu? Contractul pentru Carciuma din batrani expira sambata

Pe 30 iunie expiră contractul de închiriere a restaurantului Cârciuma din bătrâni către SC Caraiman SRL. Cum procedura de concesiune a obiectivului din Muzeul din Dumbravă a fost blocată în instanță tocmai de SC Caraiman SRL, autoritățile județene, responsabile de această situație, trebuie să aleagă: închid Cârciuma în plin sezon sau prelungesc contractul de închiriere, încălcându-și hotărârile anterior luate?
”Sper ca în următoarele zile să găsim o soluție legală. Am ridicat problema la Consiliul Județean, juriștii de acolo, alături de ai noștri, caută soluția. Noi am vrea să nu închidem acest punct de atracție tocmai în plin sezon, mai ales că acum începe o serie lungă de manifestări în Muzeul din Dumbravă”, a declarat Valer Olaru, directorul Complexului național muzeal Astra.

Clădirea Cârciumii din bătrâni este în administrarea CNM Astra și în proprietatea Consiliului Județean Sibiu. Această ultimă instituție a decis anul trecut, prin hotărâre adoptată în plen, că de la 1 iulie 2012, Cârciuma din bătrâni nu va mai fi închiriată, ci concesionată. Diferenţa între cele două variante ţine de obligaţiile proprietarului: dacă în cazul închirierii, investiţiile trebuie efectuate de proprietar (Consiliul Judeţean Sibiu, în acest caz, prin administratorul CNM Astra), în varianta unei concesiuni, toate investiţiile (de întreţinere, îmbunătăţire etc.) trebuie făcute de concesionar.
Din iulie 2001, clădirea în care funcționează restaurantul a fost închiriată firmei SC Caraiman SRL, administrată de Constantin Teodorescu.

Doar că licitația pentru concesiunea clădirii – lansată în aprilie anul acesta – a fost blocată în urma procesului deschis de reprezentanții SC Caraiman SRL. Aceștia au cerut Tribunalului Sibiu să oblige CJ Sibiu să anuleze hotărârea prin care a fost decisă concesionarea Cârciumii, pe motiv că încă existentul contract de închiriere poate fi prelungit, iar autoritățile județene nu au prezentat niciun motiv legal pentru care să refuze prelungirea contractului de închiriere.

Licitația a fost blocată chiar în perioada campaniei electorale. Fostul președinte al CJ Sibiu, Martin Bottesch, a amânat atunci luarea unei decizii în ceea ce privește Cârciuma din bătrâni.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus