Luni,
21.06.2021
Innorat
Acum
17°C

Prefectura a avertizat toate primariile sa ia masuri impotriva efectelor caniculei

Prefectul Ovidiu Sitterli, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, a avertizat, ieri, primarii tuturor localităţilor din judeţul Sibiu, că a fost instituit COD GALBEN de caniculă pentru perioada 3 – 6 iulie 2012.

Administraţia Naţională de Meteorologie avertizează că, în judeţul Sibiu, temperaturile vor fi deosebit de ridicate, ajungând la valori de 35-37 de grade Celsius, iar indicele temperatură/umiditate va atinge valori de 80 de unităţi, posibil mai mari, ceea ce va crea un disconfort termic accentuat.

Instituţiile publice şi agenţii economici vor respecta prevederile ORG nr. 99/2000 privind protecţia persoanelor încadrate în muncă în perioadele cu temperature extreme:

- reducerea intensităţii şi ritmului activităţilor fizice

- asigurarea ventilaţiei la locurile de muncă

- alternarea efortului dynamic cu cel static

- alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaos în locuri umbrite, cu curenţi de aer

- asigurarea apei minerale adecvate, câte 2-4 litri / persoană / schimb

- asigurarea echipamentului individual de protecţie

- asigurarea de duşuri.

De asemenea, instituţiile publice vor respecta prevederile legale privind cooperarea între prefecţi şi primari pentru atenuarea efectelor temperaturilor ridicate asupra populaţiei, respectiv adaptarea programului serviciilor cu publicul astfel încât deplasarea populaţiei către acestea să se facă în afara intervalelor orare cu temperature extreme de ridicate,

Cetăţenii, cu precădere cei vârstnici şi bolnavi, precum şi copiii, sunt sfătuiţi să evite deplasările şi expunerea la soare în intervalul orar 11:00 – 18:00

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus