Marţi,
31.01.2023
Innorat
Acum
-2°C

A inceput schimbarea la fata a Vointei. Hambasan: "Nu am luat in calcul promovarea"

Conferința de presă de astăzi a Voinței Sibiu, în care a fost prezentat și noul antrenor al echipei, în persoana fostului fotbalist Dorin Zotincă, a început cu un Ioan Hămbășan ce a dorit să pună capăt speculațiilor pe tema desființării clubului. Președintele „alb-verzilor” a dorit astfel să îi liniștească pe sibienii „care stăteau cu sufletul la gură, gândindu-se dacă Voința va continua sau nu”.

 „A sosit și ziua începerii. De astăzi, echipa a intrat în cantonament. Am reușit să ne stabilim și staff-ul tehnic, am reușit să trecem peste problemele organizatorice. Într-adevăr este destul de greu, pentru că financiar încă nu am reușit să încheiem și să știm exact pe ce buget ne putem baza. Dar, cum mă cunoașteți, sunt dornic de o nouă aventură, să o luăm, din nou, din Liga a II-a. După trei sau patru ani am suferit și durerea de a retrograda. Ce să-i facem? – Nu trebuie să ne fie rușine de ceea ce am realizat. Sunt mândru de lucrurile pe care le-am făcut, și drept dovadă, am caracter și continui. Să sperăm că noua conducere știe drumul care este și că va încerca să facă mai mult decât s-a făcut până acum. Este greu, pentru că am pierdut jucători, trebuie completat lotul, dar am încredere în Dorin(n.a. - Zotincă) că va reuși să facă. Este ambițios și, trebuie să o spun – poate am mână bună, fiindcă fiecare antrenor pe care l-am luat a făcut în așa fel încât în fiecare an a ajuns unde nu a fost. Să sperăm că și Dorin, din postura de principal, reușește să construiască la Sibiu o echipă de care să nu ne fie rușine, care să fie acolo, pe locurile fruntașe. Și, de ce nu, să reușim să facem lotul în așa fel încât la anul să încercăm să revenim în Liga I, pentru că văd că este mai frumos. Te poți baza pe niște bani, care, la un moment dat, dictează și spun până unde noi ne putem întinde.E foarte greu că încă nu au sărit acei oameni lângă noi. Domnul primar mi-a dat, ce puțin de data aceasta, un pic mai multă încredere și cred că dânsul dorește să ne ajute pentru ca Voința să continue. Ne gândim și la grupele de copii, de pitici, de juniori. Domnul primar a spus că va face un efort, pentru ca anul acesta să facă terenul doi sintetic, pe care să îl punem la dispoziția clubului, al grupelor de copii, de republicani și de pitici, pentru a-și putea desfășura activitatea, să nu mai fim nevoiți să facem așteptare pe stadionul de la Voința sau pe cel de pe – terenul doi”, a spus acesta.

Hămbășan a subliniat faptul că echipa traversează o perioadă dificilă. „Este foarte dificil, dar după cum mă cunoașteți, nu m-am plâns și niciodată nu am venit să spun că suntem la fundul gol, că nu avem aia sau ailaltă. Sperăm să facem în așa fel încât să continuăm”, a adăugat Ioan Hămbășan.

Obiectivul primului an: clasarea pe locurile 1-5

După o „aventură” de un an de zile în Liga I, Voința Sibiu a retrogradat în eșalonul secund, ocupând abia locul 16. Pentru sezonul de Liga a II-a, Dorin Zotincă nu va fi presat, obiectivul trasat de președintele Hămbășan fiind clasarea în primele cinci echipe ale seriei. „Nici n-am luat în calcul obiectivul –promovare. I-am pus lui Dorin criteriul de la 1 la 5, pentru a crea un pic de presiune atât pe staff-ul tehnic, cât și pe jucători. Vreau să cheltuim niște bani, aceia puțini pe care îi avem, dar să îi cheltuim cu folos. Eu nu cred că banul a predominat și că datorită banului am promovat noi. Eu cred că nici anul trecut, când am promovat, Voința nu se afla în primele zece echipe din punctul de vedere al bugetului”, a mai spus Hămbășan.

42 pentru Voința

În data de 17 iulie, oficialii clubului, dar și primarul Klaus Johannis, se vor întâlni cu reprezentanții a 42 de firme în vederea realizării unei colaborări pentru o viitoare susținere a Voința Sibiu. „Ce e important pentru noi este că în data de 17 o să avem o întâlnire la stadion, am făcut o invitație la vreo 42 de firme. La această întâlnire va participa și domnul primar Johannis, care se va alătura astfel susținerii CSU Voința. Dânsul va încerca să convingă sau să roage firmele care doresc să sprijine sportul sibian și CSU Voința Sibiu. Nu am pierdut nicio firmă(n.a – din cele care au fost aproape de echipă în Liga I), contractele au expirat, au fost pe un an de zile, tocmai de aceea am făcut întâlnire în data de 17. Vom încerca să le oferim mai mult decât le-am oferit în Liga I. Facem o negociere și o prezentare – dorim să montăm o tabelă electronică, mare, care poate să se răsucească, ca în timpul săptămânii să putem oferi mai multă reclamă și publicitate societăților care vor să sprijine CSU Voința Sibiu”, a declarat, astăzi, Ioan Hămbășan, care a spus și faptul că sibienii sunt în curs de a semna un contract pentru televizarea meciurilor din Liga a II-a.

Despărțirea de Pelici, pe cale amiabilă!

Dorin Zotincă îi ia locul lui Alexandru Pelici, antrenor care nu a mai dorit să continue pe banca sibienilor.  „Nici nu era nicio surpriză să nu ne înțelegem pe cale amiabilă, când noi am lucrat foarte bine. Ne-am înțeles extraordinar. A fost opțiunea dânsului. Am avut o negociere de aproape două săptămâni și nu am reușit să îl convingem pe Pelici să mai rămână. Adică, nu că nu l-am convins, nu am forțat mai mult. L-am lăsat să aleagă el. S-a despărțit destul de greu de Sibiu și lucrurile merg paralel. Nu eram la antrenor dator cu absolut nimic, deci nu aveam ce salariu să îi mai dau. Sunt câțiva jucători care trebuie să mai primească, iar restul sunt cu banii în avans. Să vedem cum stingem litigiile”, a mărturisit Hămbășan.

Voința fără „Gore”

După ce s-a despărțit de fostul staff tehnic, Voința Sibiu nu va mai beneficia nici de serviciile căpitanului Nicolae Grigore, probabil cel mai fidel jucător al echipei. „Nu am renunțat la căpitanul Grigore. Cred că el a vrut să se lase. Poate nu a mai vrut să continue. Eu am avut o discuție chiar alaltăieri, sau nu știu când, cu Grigore. Este opțiunea lui, dacă vrea să se lase, să continue dintr-o altă postură. Deci, nu a fost o dare afară, cred că el s-a oprit”, a conchis Ioan Hămbășan.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

jan

Acum 10 ani

deci nesimtit mai mare ca acest hambasan nu am vazut el nu este dator la jucatori ca l-a pus le lungu sa le treaca primele ca drepturi salariale,acum incearca sa-l pacaleasca si pe primar sa primeasca bani de la primarie dar oricum ora in care va fi demascat acest escroc se apropie.6049
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus