Joi,
29.09.2022
Innorat
Acum
10°C

Presedintele Parlamentului European si-a amintit de cazul Johannis: standardele duble sunt inadmisibile

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz a declarat astăzi că membrii Consiliului European nu au fost la fel de critici față de România, ca acum şi în 2009, când preşedintele Traian Băsescu a refuzat să nominalizeze un prim-ministru din partea majorităţii parlamentare de atunci, alegându-l pe Emil Boc în locul lui Klaus Johannis. "Pentru mine, standardele duble sunt inadmisibile", a spus Schulz. Președintele PE s-a întâlnit astăzi la Bruxelles cu premierul Victor Ponta. Preşedintele Parlamentului European a mai declarat că atribuţii importante ale unor instituţii de stat nu ar trebui schimbate prin ordonanţe de urgenţă, în astfel de cazuri fiind mereu de preferat deciziile adoptate în urma unor dezbateri parlamentare democratice.

În octombrie 2009, când a fost demis Guvernul Boc, coaliţia majoritară l-a propus ca premier pe Klaus Johannis. Băsescu a refuzat, desemnându-l pentru această funcție pe Lucian Croitoru. Guvernul improvizat de acesta nu a trecut de votul parlamentului, iar Băsescu a refuzat din nou propunerea coaliţiei majoritare şi, după două zile, l-a desemnat premier pe Liviu Negoiţă. După alegerile prezidențiale, Băsescu l-a propus din nou pe Emil Boc, acesta întrunind necesarul de voturi după formarea UNPR.
Foto: http://www.presstv.ir

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Cherry Blue

Acum 10 ani

Martin Schulz si-a adus aminte cu placere si de faptul ca Klaus Johannis a conditionat postul de prim ministru de pastrarea funtiei de primar al Sibiului, ceea ce contituie o incalcare a legii. In foto observam cu nevinovatie cum Martin Schulz este surprins in procesul de fabricatie de bilute destinate consumului propriu.
Raspunde

sibian

Acum 10 ani

De fapt, Basescu este cel care a incalcat Constitutia Romaniei in picioare si nu a respectat Parlamentul. Acum sa raspunda in fata romanilor !
Raspunde

Dan

Acum 10 ani

Cherry Blue decât să vorbeşti prosti mai bine dute şi pune mâna pe carte, aşa poate înveţi şi tu ceva. Johannis putea să se autosuspende din primar pentru o perioadă de maxim 6 luni!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus