Joi,
22.02.2024
Cer Senin
Acum
7°C

Sibienii, invitati la propria lor olimpiada

In perioada 14-15 iulie evenimentele Family Olympics organizate de Asociatia 11even, Dolce Sport si World Vision Romania poposesc simultan la Iasi în Complex Palas și la Sibiu în Parcul Sub Arini (zona Stadion Municipal). Stafeta in saci, stafeta cu baloane, badminton pentru familii, fotbal, minigolf, ski race, baschet, tir cu arcul, multe concursuri si demnostratii sportive, sunt doar cateva dintre surprizele care ii asteapta pe toti cei care vor vizita spatiul Family Olympics. Mai multe informatii si înscrieri sunt disponibile pe www.fo2012.ro sau la corturile info din Iasi (Complex Palas) și Sibiu (Parcul Sub Arini). Cateva mii de persoane au participat weekendurile trecute la Family Olympics in Cluj-Napoca, Piatra Neamț, Bistrita si Timisoara, iar cel mai mare succes l-au avut competitiile de tir cu arcul, ștafeta în saci, ski race, sau alergarea cu balonul, întrecerile de baschet, fotbal si badminton. Cei mici s-au bucurat atât de jocuri cât și de premiile primite. Voluntarii care au participat la cele doua evenimente s-au implicat cu entuziasm și multă energie în organizarea competitiilor sportive "Family Olympics". Tot ei au fost si cei care au vorbit celor prezentati despre cele 18.000 de ghiozdane pe care organizatorii - Organizatia World Vision Romania si Fundatia 11leven - și-au propus sa le doneze elevilor fără posibilități din mediul rural. Alte 4 evenimente de acest fel vor incheia seria de evenimente Family Olympics anul acesta: 21 - 22 iulie 2012 - Constanţa şi Ploieşti si 28 - 29 iulie 2012 - Bucureşti şi Alba Iulia. “Family Olympics” are la bază spiritul de familie, mişcarea şi activitatea în comun. “În România numărul celor care practică un sport în familie este mic şi, în acest context, prin evenimentele ‘Family Olympics’ dorim să oferim un exemplu de idei, concursuri si activităţi care pot fi organizate ulterior şi în familie sau în grupuri mici de prieteni”, a declarat Ovidiu Neamţu, iniţiatorul acestui concept. Primul obiectiv al “Family Olympics” este acela de a susţine un program de prevenire a abandonului şcolar, iniţiat de World Vision România şi intitulat “Ghiozdanul plin cu vise”. “Ne propunem să strângem 100.000 de lei pentru a oferi 18,000 de ghiozdane copiilor din mediul rural”, declară Cătălin Popa, director național World Vision România.

Al doilea obiectiv este acela de a mobiliza peste 50.000 de persoane – adulţi şi copii – care să ia parte la aceste evenimente. În cadrul concursurilor sunt puse în joc peste 4000 de premii oferite de Dolce Sport.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus