Joi,
18.08.2022
Cer Senin
Acum
18°C

In Sibiu se inchiriaza 50 de biciclete pe zi

Cel mai mare centru de închiriat biciclete din Sibiu, I'velo, are în jur de 50 de clienți pe zi. Nici Kultours, de lângă Casa Luxenbourg, nu duce lipsă de clienți, unii interesați chiar de circuite mai ample, în împrejurimile orașului.

Deschis acum mai bine de două săptămâni, centrul de închiriat biciclete I'velo de pe Cazarma 90 începe să fie tot mai căutat. Conform reprezentanților Green Revolution, inițiatorii proiectului, de la deschiderea din data de 29 iunie și până în data de 17 iulie s-au închiriat 803 biciclete, cu o medie de 47 de biciclete pe zi. ”Aproximativ 70% din inchirieri sunt făcute de sibieni, iar restul de 30% sunt făcute de turiști. Până în acest moment nu au fost înregistrate biciclete furate sau accidente și nici evenimente neplăcute”, a declarat pentru Turnul Sfatului, Elena Bufnilă, marketing & event coordinator la Green Revolution. Centrul I'velo oferă gratuit biciclete elevilor și studenților, iar restul oamenilor interesați la un preț de 3 lei pe oră. Dacă bicicleta este furată însă, trebuie să plătiți 460 de lei. „Alături de Timișoara, Sibiul este al doilea mare oraș în care am extins proiectul I’velo  2012. Îi așteptăm pe sibieni la centrul de închiriere și îi indemnăm să folosească cele 100 de biciclete de aici pentru recreere sau ca mijloc de transport alternativ” spune și Raluca Fișer, președintele Asociației Green Revolution.
25 de euro pe zi
Și Centrul Kultours din Piața Mică închiriază biciclete. Are inclusiv un traseu stabilit, cu ghid, la prețul de 25 de euro. ”Descoperiţi Sibiul dintr-o altă perspectivă. Startul etapei este în centrul istoric unde vom vizita toate obiectivele importante. Ulterior părăsim centrul istoric pentru a descoperi şi alte privelişti frumoase ale oraşului. Vom merge prin zona verde a oraşului, parcul Sub Arini, pe o pistă special amenajată pentru biciclete, până în Muzeul în aer liber ASTRA. Acest tur poate fi modificat în funcţie de cerinţele dumneavoastră”, se arată în descrierea  City Bike Tour- Sibiul pe bicicletă. Conform reprezentanților Kultours, centrul închiriază în medie 3 trei biciclete pe zi în timpul săptămânii și toate cele 12 biciclete existente în week-end. ”Sibieni sunt foarte puțini, peste 90 la sută dintre cei care închiriază sunt turiști străini”, spun reprezentanții Kultours.
52 de kilometri
Primăria Sibiu a anunțat săptămâna trecută că lungimea pistelor de biciclete din oraș va crește până la 52 de kilometri. Rusciorului, Oituz și câte o porțiune din Calea Dumbrăvii și din Calea Șurii Mari sunt străzile pe care, în zilele următoare, vor fi marcate noi piste pentru bicicliști. Acestea vor măsura, în total, peste 4 km lungime și se alătură celor 4,6 km de piste de biciclete amenajate până acum de la începutul acestui an. ”Toate acestea au fost marcate cu vopsea bicomponentă, o variantă mai durabilă pentru trasarea pistelor care devin din ce în ce mai folosite. După marcarea pistelor de biciclete pe străzile enumerate mai sus, lungimea totală pe care se poate circula cu bicicleta în Sibiu va fi de 51,9 km”, a transmis primăria Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus