Duminică,
28.02.2021
Partial Noros
Acum
2°C

Al treilea caz de encefalita de capuse in judetul Sibiu

O nouă suspiciune de encefalită de căpuşe s-a confirmat la un pacientul 33 ani, din localitatea Moşna. Tânărul a fost spitalizat trei săptămâni, iar rezultatele de la Centrul Regional de Sănătate Publică Cluj-Napoca au arătata că acesta reprezintă al treilea caz confirmat din judeţ.

“De la începutul sezonului de supraveghere al acestei boli -mai-octombrie, în judeţul Sibiu au fost înregistrate 3 suspiciuni de encefalită de căpuşe. Prima suspiciune a fost confirmată la un pacient în vârstă de 51 ani din Avrig. Cea de a doua la un tânăr cioban de 31 de ani, din localitatea Buzd. Cazul tânărului de 33 de ani, este considerat “probabil”, pe baza datelor clinice, de laborator şi epidemiologice, urmând ca diagnosticul final să fie stabilit după primirea rezultatului la cea de-a doua probă, aflată încă în lucru”, a declarat Simona Berariu, purtătorul de cuvânt al DPS Sibiu.

DSPJ a demarat investigaţia epidemiologică şi a informat medicul curant din secţia de Boli infecţioase cu privire la rezultat, a alertat medicii de familie din întreg judeţul Sibiu şi a informat DSVSA Sibiu, solicitând aplicarea măsurilor care se impun pentru prevenirea altor cazuri.

În cursul anului trecut, la nivelul judeţului au fost două suspiciuni, dintre care una a fost confirmată.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus