Marţi,
28.09.2021
Innorat
Acum
13°C

Meciul Brunchea – Johannis continua si dupa alegeri. Terenul de joaca, tot Consiliul Local

Micile dispute ale ședințelor Consiliului Local Sibiu – loc devenit cunoscut pentru ședințele în care se votează fără discuții ample – sunt întreținute și în noua legislatură locală de Mariana Brunchea, cea care a candidat din partea PD-L pentru funcția de primar al Sibiului. În ședința de joi, de această dată, s-a prins în joc și primarul Klaus Johannis, care a retezat orice demers al lui Brunchea.
Aceasta a intervenit la chiar primul proiect de pe ordinea de zi, proiect referitor la rectificarea bugetului local. În cadrul acestei rectificări, Teatrul Național ”Radu Stanca” solicita suplimentarea subvențiilor acordate de la bugetul local cu suma de 300.000 de lei, din care 200.000 de lei sunt chirii pentru spațiile de depozitare a decorurilor. Acestea chirii vor fi renegociate la finele acestei luni și vor crește semnificativ, susține conducerea TNRS. Motivul  acestor creșteri este legat de incendiul de anul trecut, care a determinat transferarea decorurilor din spațiile afectate de foc.

”Am dori să știm clauzele contractelor de închiriere”, a cerut Mariana Brunchea. După câteva secunde de liniște, în care președintele de ședință căuta cu privirea o persoană care ar putea răspunde solicitării formulate de Brunchea, directorul Teatrului ”Radu Stanca”, a ridicat mâna. ”Dacă membrii Consiliului Local sunt de acord aș putea eu...”, a spus Constantin Chiriac.
Primarul Klaus Johannis a intervenit. ”Nu suntem pregătiți pentru astfel de detalii. Dacă doamna consilier vroia să știe ar fi trebuit să se prezinte la ședința de comisie”.

Mariana Brunchea a cerut, apoi, un amendament. ”Să se renegocieze contractul de chirie, atunci am vedea și calitățile de manager ale domnului Chiriac”. Klaus Johannis a intervenit din nou. ”Nu sunt de acord cu această propunere. Să se voteze fără acest amendament”, a cerut Johannis.
Mariana Brunchea și Livia Sava s-au abținut de la vot. Restul consilierilor locali au votat ”pentru”.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

19 comentarii

tudor CeMerita

Acum 9 ani

asta nu am inteles-o... iohannis nu e de acord cu renegocierea contractelor sau cu comentariile lui brunchea? si asta cu cresterea chiriilor nu miroase a bine. de ce nu se gasesc alte spatii?
Raspunde

Georg

Acum 9 ani

Renegocierea contractelor nu era dorit..de fapt NU ASTA e problema..Doamna trebuia sa fie la COMISIE, de ce a lipsit? ore platite?.. iar in al doilea punct, e RÂCA PERSONALA dintre Johannis si Brunchea...se mananca reciproc..si asta pentru ca Brunchea merge cu vorbe, si critica mereu Consiliul si stilul delucru acolo... deci da afara de stire ce se cam intampla in sedinte..din PERSPECTIVA DÂNSEI...si este o aliata de nadejde a lui BUCUR...clar...dar sa va spun EU astea de aici?
Raspunde

Georg

Acum 9 ani

Chiriile.. Spatiile Vechi au ars..cele noi , la contracte noi..sunt preturile mai ridicate..contractele s-au discutat sigur IN SEDINTA, faptul ca Tov. Brunchea habar nu are, inseamna ca A LIPSIT de LA SEDINTA..si apoi vine si cere socoteala cand i se nazare.. cand inchei contracte pe termen mai lung apar clauze de garantie..daca unul se retrage poate plati daune.. deci renegocierea contractelor fara a avea in mana un atu..stai ca ma duc la ala...nu tine..dar cand garantia-clauza ..e o suma MARE, stie celalalt ca NU poti practic sa faci miscari, e bluff..si atunci cade dorinta de renegociere...nu exclud nici aranjamente mafiose din partea lui Chiriac..aranjamente cu chiriile preferentiale.. .dar e IPOTEZA NEDOVEDITA...daca una din adrese de DEPOZITE Teatru e Vasile Aaron 5 parca, casa pe care Chiriac a luat-o ciudat de la doamna Stela si Mircea Ivanescu., atunci e evident...dar nu cred ca-i batut in cap tocmai acolo sa depoziteze bunul teatrului..si SA IA cHIRIA DE EL FIXATA...
Raspunde

gigel

Acum 9 ani

Johannis stil comunist, iar el se mai lauda ca este foarte democrat si cheltuie banul public saseste, eu nu prea sunt de acord. Grupul de interese primeaza.
Raspunde

anonimus

Acum 9 ani

Lasatil pe Johanis ca stie ce are de facut si veniti cu proecte serioase sunt multe de facut in SIBIU in piata Gari o fintina arteziana si zona de linga Bisericuta e jalnica rau pina sa se construiasca ceva cu 3 bascule de pamint si cu ceva saminta de iarba ar ar arata altfel stiu ca aveti zona in proect dar e o poarta inportanta de intrare in sibiu
Raspunde

@gigel

Acum 9 ani

au fost alegeri locale, n-ai decat sa traiesti inca 4 ani ofticat. cat despre brunchea... la dracu, doar n-o sa fie bagati in seama toti papagalii...
Raspunde

gigi

Acum 9 ani

Asta cu marirea chiriilor acolo mpute rau
Raspunde

gigi din nou

Acum 9 ani

Faceti liniste.Sa nu se auda nimic din Consiliul Local.Ca se supara Sasu .Ca la scoala sst..... faceti liniste sa nu iasa ceva din primarie ca-i bai mare.Spuneti doamna cu glas tare tot ce se intimpla acolo.Politica se face in spiritul transparentei.Sas fricos si lipsit de elementara demnitate
Raspunde

sasul hotz si bulangiu

Acum 9 ani

Iohannis este un dictator imputit! Si poponar pe deasupra...
Raspunde

buluc

Acum 9 ani

@9 mi-e mila de tine, chiar mi-e mila..
Raspunde

@9

Acum 9 ani

taci acolo si trateaza-ti fisurile anale!
Raspunde

cici

Acum 9 ani

mare Sas mare caracter.
Raspunde

Christian Maurer

Acum 9 ani

Es lebe unser Lokalfuehrer, prof. Klaus Werner Johannis!
Raspunde

Georg

Acum 9 ani

Dacă doamna consilier vroia să știe ar fi trebuit să se prezinte la ședința de comisie”.
Raspunde

gigi

Acum 9 ani

Dar nu numai d-na consilier trebuie sa stie ,trebuie sa stie toti sibienii absolut tot ce se hotareste cu banii lor
Raspunde

gigi

Acum 9 ani

Completare.Este foarte normal ceea ce i s-a cerut lui Chiriac la chirii ori sibienii au bani de nu stiu ce sa mai faca cu ei.Si ar trebui her-ul sa fie mai atent cind se cere majorare de chirii acum pe aceastra criza cind toata lumea mai lasa la pret ,ei s-au trezit sa le creasca.Iar consilierii sunt obligati sa voteze toate gogomaniile lor.
Raspunde

rosu

Acum 9 ani

Mai gigi, tu de unde sti ca \"her-ul\" n-a fost mai atent ? dai si tu cu presupusu`, doar-doar te baga cineva in seama.
Raspunde

Consilier juridic

Acum 9 ani

Femeie tapana si faina aceasta Brunchea. As face un concediu de 2 saptamani cu ea. Pacat ca-i la un partid de lichele.
Raspunde

Magda

Acum 9 ani

D-le Christian Maurer ! O fi d-l Johannis competent dar uite ca are si greseli, ca orice om.Expresia dv. \" Lokalfuehrer\" adica de conducator local suna cam dubios. Nu sintem o turma de oi care se iau una dupa alta suberdinul\" fuehrerului\". Vrem transparenta! D-na Brunchea stie ce face! iar pt. \"Cosilier juridic\", sorry dar nu meriti asa o doamna, trebuie sa mai curga multa apa pe Cibin pina atunci...............................!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus