Marţi,
14.05.2024
Cer Senin
Acum
13°C

ACTUALIZARE Johannis, la intalnire cu Ponta. Guvernul Romaniei: Sibiul are sprijin total

Primarul Sibiului, Klaus Johannis, s-a întâlnit cu premierul Victor Ponta pentru a discuta, printre altele, de proiectul noului spital de urgență, proiect blocat la stadiul de inițiativă de mai bine de trei ani. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Sibiu, Mirela Gligore, întâlnirea de luni a avut pe agendă și alte teme, politice.
”Primarul Klaus Johannis l-a rugat pe premierul Victor Ponta să sprijine proiectele Sibiului, mai ales cel legat de schimbul de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale pentru construcţia unui nou spital de urgenţă în Sibiu”, spune Mirela Gligore.

Comunicat de la Guvern

Reprezentanţii Guvernului au emis în această seară şi un comunicat de presă referitor la întâlnirea prim-ministrului Ponta cu primarul Johannis. "Premierul Victor Ponta a avut, astazi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu primarul Sibiului, Klaus Iohannis. În cadrul întâlnirii, cei doi au discutat despre proiectele de dezvoltare ale oraşului Sibiu, prim-ministrul Victor Ponta asigurându-l pe edil de întregul sprijin al Guvernului pe care îl conduce, pentru realizarea acestora", a transmis Guvernul României.

Istorie încâlcită

Încă de la primele discuții legate de un viitor spital de urgență, Klaus Johannis a susținut proiectul care prevedea amplasarea noii unități spitalicești pe Calea Poplăcii, la ieșirea din oraș. Aici există, în prezent, un teren folosit în trecut drept poligon de antrenamente, din care aproximativ zece ha erau solicitate Ministerului Apărări pentru ridicarea spitalului. La inițiativa amintitului Minister, Guvernul a și promovat o hotărâre, de transfer a unui teren în administrarea Ministerului Sănătății, care ar fi urmat să finanțeze lucrarea. Doar că ”din greșeală” în hotărârea de guvern a fost trecut un număr de identificare cadastrală a unui alt teren al MApN, de cinci ha, cel aflat în spatele complexului comercial Shopping City. În cele din urmă, Ministerul Sănătății a anunțat că nu mai are fonduri pentru ridicarea unui nou spital și a redat Armatei administrarea terenului.
În ultimul an de mandat ca președinte al CJ Sibiu, Martin Bottesch a solicitat Ministerului Sănătății întreaga documentație întocmită până acum pentru un viitor nou spital, în ideea demarării unui proiect public-privat pentru ridicarea unui astfel de spital. Documentele nu au mai ajuns, însă, la Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

12 comentarii

salistean

Acum 11 ani

Ha, Ha, Ha!!!sa creda cine vrea ca primarul s-a dus in interesul spitalului sau ca infierbantatul de Ponta se ocupa taman de spitalul din Sibiu cand ii zboara ministrii pe la urechi si paiata din Cotroceni se clatina! E clar ca KJ se crede destinat pentru fuctii mai inalte, doar de aia i-a facut curte vizibil plagiatorului si i-a dat dreptate chiar si cand a vrut sa stearga toti sasii plecati de pe listele electorale.
Raspunde

Georg

Acum 11 ani

CORRIGENDA: Dupa subtitlul: Istorie incâlcita, randul 4 -inceput- APARARI citeste si scrie APARARII.
Raspunde

Georg

Acum 11 ani

CORRIGENDA: Acelasi rand 4, mai sus mentionat, FRAZA URMATOARE, incepe cu La INITIATIVA: ...virgulele 2 & 3 deci intre hotarare/de transfer si Sanatatii/care, TREBUIE SA CADA, sunt neconforme sintaxei textului.
Raspunde

Georg

Acum 11 ani

Ala Rau din Conan Barbarul: ***sciencefictionlexikon.de/wp-content/uploads/2012/03/Conan_1982_thulsa_doom.jpg
Raspunde

Alex

Acum 11 ani

Si eu cred ca este o minciuna cu spitalul cred ca KJ vrea o functie in guvern.Te miri ce invarte KJ.Sau sa faca bine ponta sa dea bani sibiului cati trb.
Raspunde

un sas

Acum 11 ani

Sa fi mindru de valoarea lui K J SINGURU OM cu viziune economica s-au nu se vede cu toate strimbatatile si cotitele primite cu o lupta permanenta atit din interior sa nu mai vorbim de guvernarea catrastofala A LUI BOC un guvern iresponsabil care a adus tara in colaps SINGURA VARIANTA K JOHANIS PREMIER ERAM IN SENGHEN SI ECONOMIA INCEPEA SA MISTE
Raspunde

VVP

Acum 11 ani

Sper ca Johannis s-a spalat rapid dupa ce a dat mana cu pacaliciul ala. Sper ca mitomania nu e contagioasa.
Raspunde

lolek si bolek

Acum 11 ani

Daca ar stii Crin Antonescu ca Johannis tocmai a aranjat cu Ponta candidatura sa pentru presedentia Romaniei! Antonescu o sa fie inlocuit pentru functia de presedinte chiar de cel pe care l-a sustinut ca sa devina premier, \"celebrul\" proiect Johannis. Chestia cu facerea de bine si f... de mama.
Raspunde

mitica

Acum 11 ani

SIngurul om cu viziune economica...ha..ha..ha..aceea prin care ii da lui Gradinaru ceva proiecte europene pe apa ,care a mutat acum bobul de la Primarie si s-a dus la Apa...I s-a propus la Bucuresti fotoliul de la externe doar doaR va drege busuiocul cu UE.Problema este ca a cam imbulinat-o cu MERKEL sasul nostru.Ne pare rau ca totusi n-am scapat nici la aceasta numire de guvern de el.Nu-i prost el sa accepte asa ceva ,el vrea ceva tare de tot...Nu stim unde ....Spitalul il va face cineva nu el ca pe el nu-l intereseaza sanatatea,Spitalul il va face d-nul Cindrea,daca tot da Guvernul bani,cred ca nu spera ca si de aici va profita la imagine tot el.Oricum felicitari Guvernului ca se gindeste la Sibiu datorita faptului ca la Sibiu a cistigat la ultimele alegeri USL
Raspunde

tot mitica

Acum 11 ani

Ha..Ha..Ha.singurul om cu viziune economica(nu pot sa ma abtin)Vai de economia aia care sta in asemenea persoane lipsite de cele mai elementare cunostinte economoce .Vezi ce a gasit Curtea de Conturi anul acesta la control...La drumuri si la altele
Raspunde

ginditorul

Acum 11 ani

sa va fie rusine la toti, va place numai sa comentati ,nu veniti cu nici o idee noua.Cinste lor ca vor sa faca ceva,schimbarea inseamna PROGRES.
Raspunde

@mitica

Acum 11 ani

stiam ca te cheama nelu nu mitica
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus