Ingrediente:
-2 bucăți pulpe inferioare de curcan
-rozmarin uscat
-sare de mare
-ulei de măsline
-o bucată ghimbir
-o bucată lime
-o căpățână de usturoi
Pentru garnitură:
-200 g farfalle uscate
- paste în formă de fundă
-un pumn ciuperci shiitake uscate
-doi căței de usturoi
-un pahar suc de roșii
-sare
- piper
-cimbru
-ulei de măsline
Mod de preparare:
Pui ciupercile shiitake la hidratat, într-un castron cu apă călduță, amestecându-le din când în când.
Speli pulpele, apoi le ungi cu ulei de măsline, sare și rozmarin. Pregătești tavă pentru friptură, pui în tavă apă călduță destul de multă, usturoiul tăiat mare, bucată de ghimbir ruptă în câteva fragmente, lime tăiat felii și puțină sare. Friptura va sta în cuptor la foc mediu, aproximativ două ore. Din când în când mai răsucești pulpele pe grătarul tăvii.
Pui apa la fiert pentru farfalle. Când clocotește pui sare și amesteci. Când va clocoti din nou, pui pastele și amesteci puțin. Le lași să fiarbă cât faci sosul. Când sunt fierte, le scurgi de apa în care au fiert și le pui pe farfurie.
Scurgi ciupercile shiitake și pe cele mai mari le tai în jumătăți. Pe cele mici le lași întregi, dar în ambele cazuri scoți piciorușele. Cureți ustroiul, îl toci mărunt. Se pune uleiul de măsline în wok și se călești usturoiul.
Pui ciupercile și le călești vreo 5 minute, pe foc puternic, amestecând permanent. Adaugi sucul de roșii în cantități mici, amestecând mereu cu spatula de lemn. La final, se adaugă sare și piper.
Pe farfurie, se pune un strat de farfalle, sos roșu cu ciuperci shiitake și bucăți de friptură de curcan. Poftă bună!
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 176


Ultimele comentarii
Acum 33 minute
Ion
Acum 45 minute
Emil
Acum 52 minute
Dorin
Acum 59 minute
5
Acum 1 oră
Unu