Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Sibiul are peste 100 de strazi de pamant

 

Ne-am dus în Turnișor, apoi în Gușterița și ne-am oprit pe primele străzi neasfaltate pe care le-am văzut. Apoi am bătut la porți și am întrebat oamenii cum trăiesc în Sibiu, pe o stradă de pământ?

În Turnișor, pe strada Dumitru Roșca, am aflat locutorii au strâns semnături și au făcut petiții la primărie de ani de zile. Este de ajuns să bați la unul la poartă să-l întrebi de asfaltarea străzii și toți ies nervoși. ”Sunt 20 de ani de când tot facem hârtii la primărie să ne asfalteze strada și încă este așa cum o vedeți. Soțul meu a strâns semnături de pe toată strada și tot nu s-a făcut nimic. Stăm în praf, când plouă în noroi, uitați-vă pe acoperișuri să vedeți cum arată casele”, spune o locatară. Câteva case mai la dreapta, un sibian este și mai supărat. ”Acum câteva luni a venit un domn de la USL, în costum și cu gel în cap, ne-a promis că o asfaltează, bagă canalizare, face și drege și a făcut un c... Un mincinos!”, spune domnul. Nici nu mai e nevoie să batem la poartă. De la geam iese altcineva. ”Megeți pe aici, de jur împrejur. Au asfaltat la toți țiganii, care n-au auzit în viața lor de taxe, impozite și bun simț, iar nouă care facem an de an hârtii nu ne-a făcut nimic. Bine că le-au asfaltat la țiganii, că săracii pot să care acum fier vechi pe drum decent!”, își varsă amarul alt locuitor.

De aici, am trecut în Gușterița. După sensul giratoriu de la Libra, puțin mai în față am găsit strada Anatole France. De aici până în Piața Mare eu nu merg pe jos mai mult de 20 de minute. Cinci minute cu mașina. ”Veniți să vedeți ce praf se face în curte, pe haine și pe mese. Soția mea spală geamurile din săptămână în săptămână și cu greu putem aerisi. Când plouă, e altă treabă. Se face aici o baltă de ți-e frică să treci cu mașina. De noroi și mocirlă nu mai zic”, spune Emil Gherman, unul dintre locatari. Vecina lui iese la geam. ”Toți suntem în aceeași situație. Ne-am tot plâns pe la primărie, ne-au anunțat că o fac, apoi au renunțat la ea, apoi iar ne-au spus că o fac tot nimic nu s-a făcut”, spune doamna.

Mai departe, am întrebat la primărie. Oamenii se pare că știu de probleme și spun că fac cam tot ce pot. ”În prezent, în municipiul Sibiu mai sunt puțin peste o sută de străzi de pământ, toate acestea urmând să intre, pe rând, în modernizare. În acest scop, municipalitatea a și contractat la sfârșitul anului 2010 un credit BERD în valoare de 11,5 milioane euro, care tocmai în această direcție va fi folosit. Deja primele 21 de străzi din acest împrumut se apropie de finalizare”, a declarat Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu. Printre străzile de pământ aflate în curs de asflatare se numără: strada Teilor, strada Anina, Moreni, Reșita, Șt.O. Iosif. Cimitirului este una dintre cele care deja au fost asflatate. Rămân alte o sută.

 

”Din 700 de străzi, cât are Sibiul, 150 sunt acum străzi de pământ. Pentru acestea avem un plan care va fi pus în practică din anul acesta. Am comandat primele studii de fezabilitate. Cred că în următorii 4-5 ani nu vor mai exista străzi de pământ în Sibiu, cu mici excepţii la margine, drumuri de căruţe, dar această problemă va fi definitiv rezolvată”, primarul Klaus Iohannis, în campania electorală.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

17 comentarii

Bogdan

Acum 11 ani

Parca numai in Turnisor si Gusterita sunt strazi de pamant? Haideti sa va mai dau eu cateva din Piata Cluj : Odessa, Timisoara, Arad, Deva, Traian Demetrescu, Margaretelor, Paltinis, Carpatilor, Sperantei (!?), Castorului...suntem buni doar de platit impozite dle primar? Sau ma rog...altele sunt prioritatile...piste de biciclisti, fantani arteziene, curatarea strazii Balea de cateva ori pe zi, flori pe stalpii de iluminat. Astea sunt prioritati...
Raspunde

de pe ulita

Acum 11 ani

La asfaltarea strazilor din Sibiu nu s-a tinut cont de contributia locuitorilor la venitul primariei ci de cu totul alte criterii stiute numai de cei ce iau aceste hotarari. Asa ca strazile noi sunt asfaltate si cele vechi, de 50 de ani, inca mai asteapta sa nu mai fie numite ulite.
Raspunde

ASFALTATORU

Acum 11 ani

Sa ne bucuram ca o strada nu se face cum se face in alte localitati din tara spoiala ca la noi la romani trebuie intoduse utilitatile si dupa acea asfaltu pina in 2000 erau 700 de srazi neasfaltate aveti rabdare ca le va face pe toate lasa ca a facut CONDURAT INFRATIRI cu toate orasele inportante din EUROPA aveti rabdare eu am de 70 de ani
Raspunde

Asfaltina

Acum 11 ani

Bogdan, daca o sa cauti pe aici printre articole o sa gasesti unul in care se spune ca starzile de care ai pomenit tu vor intra in asfaltare. Eu nu inteleg frustrarea asta a oamenilor cu strazile neasfaltate. Toata lumea vrea sa se asfalteze strazile dar nimeni nu se gandeste ca pana acum fostele conduceri nu au facut nimic. Normal ca mai sunt o gramada de strazi neasfaltate daca de la 1191 si pana acum nu s-a asfaltat niciuna. Daca nu se face nimic latra toti frustratii ca nu se face nimic, daca incepe sa se faca ceva iar vin frustratii si latra de ce se face asa si nu se face invers. In loc sa va bucurati ca intr-un tarziu totusi cineva s-a gandit sa demareze asfaltarea strazilor de pamant voi tipati aici ca niste bezmentici. Si eu stau pe strada Moreni care a vazut asflat prima data anul trecut si asa au fost multe strazi din zona aceea care acum sunt sau/urmeaza sa fie asfaltate, deci cu putina rabdare se vor rezolva toate dar se pare ca daca nu se rezolva totul peste noapte nu este bine. Bagati-va mintile in cap oamenilor si nu mai latrati aiurea la primarie ca daca pleaca astia nu o sa vina alti care sa va indeplineasca toate poftele.
Raspunde

xxx

Acum 11 ani

NU-l intereseaza pe asta si pe asta de pe Moreni sauAnina de strazile noastre numai lor sa le mearga bine
Raspunde

Mircea

Acum 11 ani

Ati omis o directie: iesirea spre Medias dupa podul Garii Mici! Str. Gazelei Capriorilor, Visinilor, Parului, Marului, Strugurilor etc! Impozit platit lui Johannis? Cat cuprinde!
Raspunde

Bogdan

Acum 11 ani

@asfaltina : te invit doar o saptaman la ine pe strada(Demetrescu); iti dau de mancare si te cazez doar cntra sters praf in casa si maturat in curte. Asta cand nu ploua; cand ploua, te invit la curatatul curtii dupa ce imi parchez curtea in ea(am facut prostia de a avea cauciucuri mai late la masina); in combinatie cu o curte care e proaspat \"piscotata\", e un deliciu; apropo, in ultimii 5 ani cred ca am cotizat cu impozite cel putin 3000 de lei..inapoi am primit...praf si mizerie. Si sa ma lasati cu ce au facut aia dinaintea lu\' herr; ca nici herr nu a doborat avioane pentru toata populatia. Si despre lista strazilor care intra in \"reparatie\"; pai pe a mea nu am regasit-o pe nicaieri; inseamna ca nu se reabiliteaza? @asfaltatorul : eu stiu strada mea neasfaltata cel putin din 86, de cand locuiesc acolo. Sincer, a astepta pana la 70 de ani sa o vad asfeltata, e cam mult; trezirea, suntem in secolul informatiei si tocmai am trait in secolul vitexei!!!
Raspunde

Bivolaru

Acum 11 ani

Aradul si Brasovul nu mai au strazi de pamant...
Raspunde

smoala

Acum 11 ani

de petru maior,sincai,berzelor, teodoroiu, calea surii mari ati auzit?praf cat cuprinde. bravo primaria sibiu!
Raspunde

@Bogdan

Acum 11 ani

Situatia ta a fost si la mine pe strada fara nici-o exceptie, crede-ma. Ideea aici este ca vor fi toate asfaltate in final, singura necunoscuta este data la care vor asfaltate. Si inca ceva, impozite platesti cu siguranta de mai mult de 5 ani, deci fi sigur ca ai cotizat mai mult de 3000 de lei dar te-ai intrebat de ce pana la herr nu a inceput nimeni sa asfalteze strazile de pamant si unde s-au dus banii pe care i-ai platit. Parerea mea este ca tot ce ne trebuie este rabdare pentru ca multe nu au mai ramas neasfaltate daca ne gandim cate au fost.
Raspunde

@Bivolaru

Acum 11 ani

La Brasov este Scripcaru (PDL-ist de a lu\' Udrea) iar la Arad este Falca (deasemenea PDL-ist). E si normal sa fie totul asfaltat la cati bani au primit de la Bucuresti, dar acuma dupa ce a ajuns USL-ul sa ii vedem cum o sa intretina strazile si cu ce bani. E foarte usor sa cheltui banii mai ales daca ii primesti la buget, cel mai greu e sa ii aduci in buget si sa ii gestionezi...aia inseamna dezvoltare durabila.
Raspunde

ion

Acum 11 ani

Lasa ca la cheltuit si her este maestru
Raspunde

ion @ion

Acum 11 ani

A cheltui este deprindere foarte usoara. Ideea e ce ramane sau cu ce te alegi dupa ce cheltui. Normal ca este maestru her la cheltuit dar cel putin dupa el se vad investitii in cam toate sectoarele si sunt convins ca ii iasa si lui ceva ca doar, sa fim seriosi, tre\' sa fi mai catolic decat papa ca sa fi maxim de corect si cinstit in Romania. Nimeni nu este 100% curat. Exista doar oameni murdari si mai putin murdari.
Raspunde

Bogdan

Acum 11 ani

@10 : evident, dar la astia am tinut eu socoteala pentru ca de la mine din portofel se dusera la primarie. Parerea mea e ca sunt chestii putin importante care se abordeaza si lucruri importante care se ignora; sau prioritati care nu au nici un inteles.
Raspunde

Ovidiu

Acum 11 ani

Ori de cate ori avem o problema ne vaicarim non-stop. Asfaltarile au inceput din centru, dupa care pe arterele principale si apoi pe strazile secundare. Este imposibil sa asfaltezi si sa modernizezi un oras intreg in doar cativa ani.
Raspunde

tiu

Acum 11 ani

str. PLEVNEI din Lazaret figureaza asfaltata .AM SA SCOT LA IVEALA ACEAST FRAUDA.!!!
Raspunde

Angela

Acum 9 ani

str.PRINCIPATELE UNITE DIN CARTIERUL LAZARET figurează asfaltată domnilor de la Primărie şi de trei ani este trecută pentru lucrări în schimb, s-au asfaltat strazi precum W.Mozart, Nicovalei care nu sunt circulate mai de loc, dar locuiesc persoane importante.Cine ne plăteşte reparaţia masinilor şi a centralelor care se strică din cauza prafului şi a gropilor?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus