Joi,
20.11.2025
Ceata
Acum
6°C

Briose cu marsala, stafide si ricotta

Ingrediente: 

-80g de stafide brune

-75ml de Marsala

-125g de unt, topit

-100g de zahăr muscovado light

-1 linguriţă extract de vanilie

-2 ouă

-150g de făină

-1 linguriţă praf de copt

Pentru topping:

-250g de ricotta

-2 linguri de zahăr pudră

-8 stafide

-1 mână fulgi de migdale, prăjiţi uşor

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180° C. Se pun stafidele într-un vas împreună cu Marsala şi se încălzesc câteva minute. Se ia vasul de pe foc şi se lasă să se răcească.

Între timp, se pun untul, zahărul, vanilia, ouăle, făina şi praful de copt într-un bol. Cu un mixer, se amestecă aproximativ un minut, până ce compoziţia devine cremoasă.

Se scurg (dar se păstrează vinul) şi se încorporează în aluat, amestecând uşor. Se aşază hârtiile de copt în tava pentru brioşe şi se pune compoziţia cu lingura (trebuie să ocupe cam două treimi din volumul formei). Se dau la cuptor timp de 20 minute, apoi se transferă pe un grătar ca să se răcească. Într-un bol, se amestecă ricotta, zahărul şi o linguriţă din vinul rămas după scurgerea stafidelor.

Se înţeapă brioşele cu o scobitoare şi se însiropează cu restul de vin. Se întinde crema de ricotta pe fiecare brioşă şi se decorează cu stafide şi fulgi de migdale, sub formă de floare. Opţional se poate pune şi câte o frunză de mentă. Poftă bună!

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 580

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus