Duminică,
27.11.2022
Partial Noros
Acum
4°C

Festivaluri si concerte in acest weekend la Sibiu

Timp de trei zile, la Sibiu şi în împrejurimi, se vor desfăşura cinci evenimente deosebite, care cu siguranţă îi vor scoate pe sibieni din casă.

Vineri, începe cea de-a doua ediție a „Weekend-ului de camping”, care se va desfășura vineri și sâmbătă la Barajul de la Ighișu Nou.

După două zile de karaoke, proiecții de filme şi concursuri de fotbal, tenis cu piciorul, volei și ping-pong, participanţii se vor putea bucura de un concert susţinut de Connect-R, concert care va face ca la Ighişu Nou să răsune acordurile celui mai ascultat hit al sezonului „Eu vara nu dorm”.

Programul de weekend continuă cu Ministagiunea de muzică şi teatru cu specific baroc. Asociaţia Sibiu 1191 invită sibienii la trei zile de poveste barocă.

Vineri, 24 august, în faţa Centrului Cultural Habitus din Piaţa Mică, se va juca piesa de teatru “Sicilianul” dupa Moliere.

“Vă aşteptăm să intraţi în lumea noastra de poveste, în atmosfera comică a acestei piese de teatru, alături de actorii care vă vor fura zambete şi aplauze”, spun organizatorii.

În data de 25 şi 26 august, începând cu ora 21:00, Piaţa Mică, se va desfăşura piesa de teatru “Insula sclavilor” dupa un text de Marivaux.

Piesa de teatru “Încornoratul”, dupa J. B. P. Moliere va încânta ochii publicului sâmbătă, 26 august, ora 19:00 la Teatrul Gong, unde zâmbetele şi aplauzele vor deveni definiţia unei seri din vremea barocă.

Muzica barocă a trupei Medioevo o să răsune din interiorul curţii Muzeului Brukenthal în 24 şi 25 august, începând cu ora 17:00 şi în data de 26 august începând cu ora 15:00.

Fusion Baroque, un eveniment de muzică electronică care îmbină un spectacol de lumini, lasere şi proiecţii, îi aşteaptă pe sibieni la Avrig.

„Aflat la prima ediție, Fusion Baroque, urmărește implementarea unui nou concept de eveniment, o îmbinare perfectă între trei elemente principale: sunet, lumină și natură într-un cadru imperial. Un spectacol de muzică, lumină și culoare, care va readuce la viață într-o manieră contemporană istoria unei epoci de grandoare”, promit organizatorii.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 25 august, în curtea Palatului Brukental din Avrig.

Începând de vineri, publicul sibian va avea parte de spectacole de teatru, dans, muzică şi animaţie stradală cu specific medieval. Cea de-a XII-a ediţie a Festivalului Medieval Cetăţi Transilvane va avea loc în perioada 24-26 august, când timp de trei zile străzile vor fi împânzite de domniţe şi cavaleri.

În Piaţa Mare, comercianţii şi breslaşii vor fi prezenţi cu produse specifice perioadei medievale. Festivalul începe vineri, 24 august, cu parada festivalului care începe la ora 21:00, când din parcul Astra, cavalerii îşi vor conduce domniţele spre Piaţa Mare.

Seara se va încheia cu concertele susţinute de Bodo Sarkany şi Drachenmond, şi cu spectacolul pirotehnic al celor de la Crispus.

Sâmbătă şi duminică, sibienii vor avea parte de concerte de muzică medievală, concursuri de turnir şi dansuri medievale.

Şi la Răşinari, în acest sfârşit de săptămână, va avea loc cea de-a IX-a ediţie a Festivalui Brânzei şi al Ţuicii de la Răşinari. Vizitatorii vor putea cumpăra brânză din Mărginime, ţuică, dulciuri, pâine de casă, pastramă, ceaun de miel şi alte bunătăţi.

Pe scena festivalului vor urca Alina Pinca, Mariana Anghel, Traian Stoiţă, Teodora Ciocănea, Vasile Conea, Adriana Antoni, Dumitru Muţiu, Sebastian Stan şi mulţi alţii.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus