Ingrediente:
-10 roșii
-10 ardei
-10 gogoşari
-o căpăţână de usturoi
- 1,5 kg de somn
-1,5 kg de crap
- sare
- piper
- oţet
-ulei
-ţelină
-pătrunjel
Roşiile, ardeii şi gogoşarii se pun la copt pe grătar și se lasă aproximativ 10 minute. Într-o folie de staniol se înveleşte o căpățâna de usturoi şi se pune şi ea la copt. Se lasă până se înmoaie şi apoi se ia de pe grătar.
Toate legumele (fără usturoi) se curăţă de pieliţă, se pune patru linguri de ulei, și se dau apoi prin blender să se facă o pastă groasă, cu tot cu sucul de la roșii. Între timp se pune o oală cu apă, de aproximativ şase litri, pe foc.
Peștele se curăţă şi se porţionează, apoi se sărează şi se piperează şi se pune pe grătar, cam 5 minute pe-o parte.
Când fierbe apa se pune pasta de legume şi se lasă la fiert câteva minute. Se condimentează cu sare și piper. Apoi se adaugă oţet după gust, țelină și pătrunjel.
Între timp faceți mujdeiul de usturoi copt, „stoarceţi” prin apăsare tot usturoiul din coajă și-l frecaţi cu sare și puţin ulei.
Ciorba, după ce a dat de câteva ori în clocot, se ia de pe foc și cu grijă, să nu se zdrobească peștele, acesta se adaugă în oala cu ciorbă și se lasă să stea 15-20 de minute, după care se serveşte cu mujdeiul. Poftă bună”
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 409


Ultimele comentarii
Acum 23 minute
Gabi
Acum 43 minute
Un sibian vero
Acum 1 oră
In marginime, ciuma galbena rezista
Acum 1 oră
Urma scapa TURMA
Acum 2 ore
@5