Astăzi a fost inaugurat „Târgul de țară”, de la Muzeul în aer liber, târg la care participă 16 producători autorizați din județul Sibiu. Târgul de țară a fost inaugurat în prezența reprezentanților Consiliului General Ille et Vilaine.
Potrivit coordonatorului proiectului, Mirela Iancu, acțiunea se desfăşoară în cadrul proiectului Culinar.Cult. Valorificarea tezaurului alimentar tradițional în procesul dezvoltării durabile rurale, implementat de C.N.M. ASTRA, în calitate de lider de proiect, în parteneriat cu Asociaţia de prietenie Ille et Vilanine – Sibiu.
Producătorii oferă spre vânzare publicului vizitator produse lactate și brânzeturi, carne și mezeluri tradiționale, pâine, produse de panificație și dulciuri, legume și fructe de sezon, precum și miere și produse apicole, dulcețuri, siropuri și conserve de legume, țuică.
Târgul de țară are ca obiectiv promovarea alimentației tradiționale cu accent pe valorificarea produselor locale prin prepararea mâncărurilor specifice zonei. În acest scop, spațiul destinat vânzării produselor alimentare cuprinde și o bucătărie de vară dotată special în vederea realizării unor demonstrații practice după rețete specifice zonelor etnografice. Demonstrațiile de artă culinară se vor desfășura în spațiul bucătăriei de vară, unde se va găti pe soba cu plită încălzită cu foc de lemne, iar în cuptorul de pâine se vor realiza produse specifice.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Consiliului General Ille , Mirela Iancu
Vizualizari: 297
Ultimele comentarii
Acum 16 minute
@
Acum 26 minute
Barosanu
Acum 1 oră
Popescu Ion
Acum 2 ore
Sodolescu Raluca
Acum 3 ore
Cibi