Rodiile conțin de trei ori mai mulți antioxidanți decât vinul roșu sau ceaiul verde, considerate cele mai bogate surse de antioxidanți. Mai mult, rodiile conțin o cantitate semnificativă de flavonoizi, antioxidanți ce împiedică formarea celulelor canceroase, ajutând la distrugerea celor existențe.
Nu sunt doar o „moda” sau un capriciu în dietele moderne, ci, prin beneficiile pe care le aduc sănătății, sunt fructe cu adevărat miraculoase.
Rodiile conțin vitamină B, acid pantotenic, potasiu, polifenoli antioxidanți, vitamină K, fier, fibre, fosfor, calciu, fier, magneziu, etc. Sunt excelente de aceea în anemii și stări de astenie.
Preventiv, persoanele suspectibile îmbolnăvirii de cancer la prostată sau cancer la sân sau cele care prezintă un risc înalt de îmbolnăvire cu astfel de afecțiuni ar trebui să consume rodii sau suc natural de rodii în mod constant.
Consumul de rodii ajută la reglarea sistemului digestiv, combătând constipația și crescând poftă de mâncare. Grație aportului vitaminic și de minerale, rodiile întăresc sistemul imunitar și măresc capacitatea de rezistentă a organismului în față bolilor.
Conform altor studii, consumarea fructelor de rodii în mod constant ține la distanță cancerul de colon și de prostată.
Rodiile au un efect de medicament în cazul diabetului sau al limfomului.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 177


Ultimele comentarii
Acum 37 minute
Ion
Acum 50 minute
Emil
Acum 57 minute
Dorin
Acum 1 oră
5
Acum 1 oră
Unu