Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Ponta se gandeste la regionalizare. Pe modelul actualelor regiuni de dezvoltare

 

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri seară, la Târgu Mureş, că susţine forma în care este acum împărţită România, dar dacă va exista o propunere mai bună, "la anul", aceasta va fi discutată. "Despre viitoarea împărţire pe regiuni a României, opinia Guvernului pe care îl conduc şi a USL o ştiţi foarte bine, 2013 trebuie să fie anul în care facem regiuni, judeţele rămân, nu se desfiinţează, dar facem regiuni, noi propunem cele opt actuale. Dacă există o propunere mai bună, la anul, suntem gata să o discutăm", a afirmat premierul.
Premierul Victor Ponta declara, în iulie, că propunerea USL este de a păstra cele opt regiuni economice de dezvoltare actuale, însă aceasta "nu e bătută în cuie, iar în 2013, după terminarea campaniei, este obligaţia tuturor, inclusiv a UDMR, de a participa la efortul de reorganizare administrativ-teritorială a ţării.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 182

Comentarii

2 comentarii

mosu

Acum 11 ani

Bine regiuni dar cu judetele actuale in aceasi forma de organizare iar marea regiune pe criteri economice nu de interese etnice Dar dle PONTA in aceasta organizare se va lua in calcul venitul global al regiuni respective sa nu mai ajunga in capitala ,dupa care sa se intoarca doar putin in teritoriul de unde a plecat practica actuala din care intors sa nu mai poti face nimic nici in investiti nici in economie nici in invatamint si sanatate si in primul rand in bunastarea oamenilor ce fauresc regiunea cu judetele componente Descentralizare totala si independenta fata de capitala bine cu o obligatie minima fata de Bucuresti . Dupa aceasta descentralizare conteaza mult conducerea acestora,[ landuri in varianta germana s-au cantoane in varianta elvetiana] pentru progres si bunastare iar daca politicul isi baga coada adanc in a conduce nu se face nimic bun. Vise ptr noi saraci ce am trait mai bine si in liniste in acel sistem mult hulit dar bun candva, La noi nu mai este un sistem de imunitate si protectie a societati si-a tari ,bine noi ne conformam si mugim [ mu mu mu ]ca cel din fruntea turmei atata neam indobitocit [uni nu toti sa nu lezez pe uni cu pareri dferite ]
Raspunde

sibian

Acum 11 ani

ar fi foarte bine si sibiul se decurca foarte bine si singur si numai trebuie sa dea bani bucurestiului toti banii sa ramana la sibiu. Foarte bine ar fi sa se intample asa.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus