În medie, valoarea energetică a 100 grame de miez de nucă este de 700 calorii. De asemenea, uleiul de nucă, folosit în tratamente externe, ajută la regenerarea și creșterea firului de păr. Nucile sunt recomandate persoanelor care suferă de artroze, reumatism, anemii, tuberculoză, sifilis, scrofuloză, metrită, enurezis sau afecțiuni ale pielii.
Cu toate că este sațios și sănătos, mulți dintre noi se feresc să includă în regimul lor alimentar miezul de nucă. Motivul? Pentru că îngrășă. Într-adevăr are o valoare calorică mai mare decât a cărnii, dar este mult mai ușor digerabil decât aceasta. În plus, grăsimile din nuci sunt grăsimi nesaturate, contribuind la scăderea colesterolului. Aportul energetic al miezului de nucă este unul considerabil.
Nucile reprezintă totodată un furnizor important de proteine, grăsimi, vitamine (A, B1, B2, B3, B5, B6, C numeroase minerale (fosfor, calciu, magneziu, potasiu, sulf, fier) și fibre.
Știați că nucile se numără printre alimentele cu cel mai bogat conținut de cupru și zinc ceea ce le fac benefice în tratarea unor afecțiuni cardiovasculare, a problemelor legate de creștere sau curele de întărire ale sistemului imunitar? În unele cazuri însă, pot există anumite probleme legate de asimilarea anumitor minerale din nucă de către organism. În această situație se recomandă combinarea acestui aliment cu unul ce conține vitamină C. Pentru a asigura o mai bună absorbție a miezului de nucă, îl puteți folosi zdrobit.
De asemenea, datorită fibrelor pe care le conțin, nucile pot fi folosite și ca remedii naturiste împotriva diabetului.
Nu se recomandă ca nucile să fie consumate în doze prea mari deoarece pot da spasme stomacale sau dureri de cap. 4-7 nuci sunt mai mult decât suficiente. Nucile ajută și la îmbunătățirea memoriei și a capacității de concentrare.
Celor care acuză pierderi de memorie le este recomandată consumarea zilnică a dozei minine permise de miez de nucă. Mai mult, oamenii de știință au demonstrat că riscul apariției bolilor coronariene scade la jumătate prin consumarea a patru porții de miez de nucă în timpul unei săptămâni. Acest lucru este posibil grație acizilor grași omega 3 conținuți de miezul de nucă.
Miezul de nucă are efect laxativ mai ales atunci când este prăjit ușor. În medie, valoarea energetică a 100 de grame de miez de nucă este de 700 calorii.
De asemenea, uleiul de nucă, folosit în tratamente externe, ajută la regenerarea și creșterea firului de păr.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 189


Ultimele comentarii
Acum 22 minute
Gabi
Acum 42 minute
Un sibian vero
Acum 1 oră
In marginime, ciuma galbena rezista
Acum 1 oră
Urma scapa TURMA
Acum 2 ore
@5