Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Turcan: PSD sa urgenteze procedura pentru numirile in CA al TVR

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan a declarat, miercuri, că PDL solicită USL să urgenteze procedura pentru numirea membrilor CA ai TVR în locul celor care şi-au pierdut funcţiile în urma deciziei CC şi, de asemenea, să îi retragă sprijinul politic preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea. "PDL solicită majorităţii parlamentare a USL să iniţieze de urgenţă o procedură parlamentară corectă şi legală pentru numirea celor opt membri ai CA ai TVR care şi-au pierdut funcţiile odată cu decizia Curţii Constituţionale. Cerem majorităţii parlamentare a USL să susţină proiectul PDL pe tema depolitizării TVR, scopul redării demnităţii acestei instituţii. Şi, nu în ultimul rând, cerem grupului PSD de la Cameră retragerea sprijinului politic preşedintelui Camerei, Valeriu Zgonea, cel care a girat şi a încurajat acest atac la adresa statului de drept", a precizat Raluca Turcan, citată de Mediafax.

Ea a apreciat că admiterea contestaţiei PDL de către Curtea Constituţională reprezintă "o victorie a normalităţii şi a legii", iar mesajul PDL către USL este acela că democrat-liberalii vor continua să denunţe şi să atace toate abuzurile "fie ele mai mari sau mai mici, pe care această structură politică (USL n.r.) le face în România folosindu-se de dictatura unei majorităţi parlamentare". În opinia Ralucăi Turcan, Curtea Constituţională "a sancţionat miercuri un abuz flagrant al USL, un abuz fără precedent, în ceea ce priveşte relaţiile putere-opoziţie din Parlamentul României".
Actualul Consiliu de Administraţie al Societăţii Română de Televiziune va fi desfiinţat, după ce Curtea Constituţională a admis, miercuri, sesizarea PDL în cazul hotărârii Parlamentului din 26 iunie de numire a noii conduceri a TVR, în care nu a fost desemnat niciun membru propus de PDL.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

un votant

Acum 11 ani

ocupativa de ce trebuie de legile alea pe care leati votat prin asumare ca ati nenorocit o tara intrega si debarasativa de presedintele contestat de 7 400 000 de cetateni ca va duce la 4 la suta tara arde si baba se scarpina
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus