Ingrediente:
-1/2 cană zahăr
-125 grame unt
- 450 grame piure de dovleac (obținut de la un dovleac de cca 1,250 kg)
-1 ou
-1/2 linguriță esență de vanilie
-3 căni făină
-1 linguriță de bicarbonat de sodium
-1/2 linguriță de sare
-1/2 linguriță praf de copt
- 1/2 linguriță de scorțișoară măcinată
-1/2 linguriță de ghimbir măcinat
-1/2 linguriță de nucșoară măcinată
- 350 ml lapte condensat
- ulei pentru uns tăvile
- 3 căni de zahăr pudră
-3/4 cană de brânză cremă
-1 linguriță de coajă rasă de portocală
-4-5 kiwi proaspete -
1 rodie mare (aproximativ o cană de semințe)
-2 linguri suc de lămâie
Mod de preparare:
Se începe cu prepararea piureului de dovleac. Dovleacul se taie în două, se curăţă de semințe și fibre cu ajutorul unei linguri. Se unge o tavă cu ulei, se tapetează cu folie de aluminiu care la rândul ei se unge cu ulei. Se așează dovleacul în tavă cu scobitură în jos. Se dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 1 oră sau până un cuțit pătrunde cu ușurință în coajă dovleacului.
Se scoate dovleacul din cuptor şi dupa ce s-a răcit puţin, se scoate miezul cu ajutorul unei linguri. Se pune într-un mixer pentru a obţine un piure omogen. Zahărul se mixeaza cu untul la viteză medie până devine cremos.
Se adaugă piureul de dovleac şi se amestacă până devine omogen. Se mixeaza în continuare cu esenţă de vanilie şi cu oul. Separat, făina cernută se combină cu sarea, praful de copt şi bicarbonatul de sodiu stinse cu puţină zeamă de lămâie, scoţişoară, nucşoară şi ghimbir. Se adaugp alternativ la compozitia cu dovleac faina şi laptele condensat până compoziţia devine omogenă.
Se ung cu ulei şi se presară cu făină două forme rotunde pentru cuptor cu diametrul de 23 cm. Se toarnă compoziţia de blat în cele două forme, repartizând-o în mod egal. Se coace în cuptorul preîncălzit la 160 de grade, 45 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centrul blatului rămâne curată.
Se scot blaturile din cuptor şi se lasă în forme 10 minute, apoi se pun pe un grătar până la răcirea completă. Brânza cremă se mixează cu o cană de zahăr pudră până s-a omogenizat bine; se adaugă restul de zahăr şi coaja rasă de portocală şi se amestecă până devine pufoasă.
Se asează pe un platou primul blat şi se acoperă cu aproximativ 2/3 din cremă; se acoperă cu al doilea blat care se unge cu restul de cremă.
Nu se pune cremă pe părţile laterale ale prăjiturii. Se decorează cu rondele de kiwi şi seminte de rodie. Se lasa la frigider două ore. Poftă bună!
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 198


Ultimele comentarii
Acum 23 minute
Gabi
Acum 43 minute
Un sibian vero
Acum 1 oră
In marginime, ciuma galbena rezista
Acum 1 oră
Urma scapa TURMA
Acum 2 ore
@5