Joi,
07.12.2023
Parțial Noros
Acum
2°C

Restauratorii Centrului Astra premiati la Salonul National de Restaurare de la Craiova

Restauratorii Departamentului de Conservare -Restaurare, Serviciul Bunuri Culturale Mobile din cadrul CNM Astra şi-au adjudecat jumătate dintre premiile puse în joc la Salonul Naţional de Restaurare, desfăşurat în perioada 26-29 septembrie la Craiova.

Din partea CNM ASTRA, Gabriela Negoescu şi Anca Pripon au împărţit premiul pentru restaurare lemn policrom, Geanina Ionescu şi Mirel Bucur, pe cel pentru pictură tempera pe sticlă şi lemn, iar Florenţa Moga a fost premiată pentru restaurare piele.

,,Suntem foarte încântaţi că din şase premii, trei au fost obţinute de către CNM ASTRA. Ne-am prezentat bine la acest salon şi la anul sperăm să luăm chiar mai multe premii. Avem un laborator bine dotat, oamenii sunt foarte bine pregătiţi, iar premiile relevă acest fapt“, a declarat şeful Serviciului Bunuri Culturale Mobile, Sorin Fogarascher.

Evenimentul organizat începând cu anul 2000, de Muzeul Olteniei din Craiova, cu sprijinul Consiliului Judeţean Dolj, este cel mai important de acest gen din ţară. Anul acesta, pentru prima dată în cadrul Salonului Naţional de Restaurare, juriul, compus din specialişti de elită în domeniul restaurării de la mai multe muzee din ţară, a acordat premii.

,,În România există foarte multe laboratoare de restaurare cu specialişti remarcabili, în Bucureşti, Cluj, Timişoara, Arad, Suceava, Iaşi. Faptul că la Craiova, CNM ASTRA a obţinut jumatate dintre premiile decernate este o realizare excepţională, care se datorează atât competenţei personalului laboratorului nostru de restaurare, cât şi condiţiilor de muncă, dotărilor pe care le oferă Centrul ASTRA pentru Patrimoniu“, a declarat Valeriu Olaru, directorul Complexului Naţional Muzeal Astra.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus