Joi,
18.04.2024
Parțial Noros
Acum
5°C

Alex Pelici a plecat de la Vointa, pentru ca jucatorii nu si-au primit salariile: "E greu sa faci performanta cu stomacul gol"

Tehnicianul a părăsit-o pe Voința, astăzi, la nicio lună de când și-a dat acordul să revină pe banca tehnică a echipei de fotbal din Sibiu.

Într-un comunicat oficial al clubului sibian, se anunță faptul că „divorţul dintre tehnician şi clubul de pe Municipal s-a produs pe cale amiabilă”, însă declarația antrenorului, atașată comunicatului, scoate în evidență problemele grave ale echipei. Pelici vorbește despre neplata salariilor, promisiuni neonorate ale conducerii CSU Voința Sibiu față de jucători, toate culminând cu o dezvăluire cutremurătoare din vestiarul „alb-verde”: unii dintre fotbaliștii Voinței nu au bani nici de pâine, iar de vină pare a fi lipsa lichidităților clubului.

Promisiuni vs. „dacă nu plătiți salariile jucătorilor,eu plec!”

La venirea sa pentru a doua oraă la cârma echipei sibiene, Alexandru Pelici a spus răspicat că încă nu a semnat niciun contract, motivând că nu i-a stat capul la așa ceva și că se află în Sibiu pentru „a da o mână de ajutor”. Din declarația de despărțire reiese faptul că bănățeanul a condiționat semnarea unui nou contract cu clubul sibian de plata salariilor jucătorilor săi. Argumentul de necontestat ce poate fi adus în apărarea neobișnuitei cereri a antrenorului este reprezentat chiar de o propoziție din declarația sa: „E greu să faci performanță cu stomacul gol”.  

Mai jos, declarația lui Alexandru Pelici, transmisă în comunicatul oficial al clubului de fotbal din Sibiu, dat fiind faptul că Pelici deja nu se mai află în orașul de pe Cibin. „În momentul în care mi-am dat acordul să revin la Sibiu, am condiţionat semnarea contractului de achitarea salariilor jucătorilor. Conducerea clubului a promis că jucătorii îşi vor primi salariile după meciul cu Luceafărul Oradea. Acest lucru nu s-a întâmplat însă. A venit meciul din Cupă, cu Dinamo, şi din nou ni s-a promis că, după acesta, vor veni banii. Nici de data aceasta însă jucătorii nu şi-au primit salariile. Înainte de a pleca la Rm. Vîlcea, pentru meciul de campionat, am primit din nou asigurări că, în cele din urmă, vor fi achitate restanţele. Ni s-a promis că luni vor fi plătite salariile, dar nici de data aceasta nu s-a întâmplat aşa. În aceste condiţii, mi s-a părut normal să renunţ, pentru că, dacă le-am promis jucătorilor că nu semnez nimic până nu îşi primesc salariile, a trebuit să mă ţin de cuvânt. Aşa mi se pare normal. Unii dintre ei numai că nu le venea să plângă în vestiar, mi-au spus că au copii acasă şi nu au nici cu ce să le cumpere pâine. Îi înţeleg şi tocmai de aceea am luat această decizie. Marţi am plecat din Sibiu şi am rămas înţeles cu domnul preşedinte că, dacă până miercuri reuşeşte să le achite jucătorilor măcar o parte din bani, mă întorc şi continuăm. Din păcate, nu a intervenit nimic nou în această situaţie. E greu să faci performanţă cu stomacul gol. Îmi pare rău că mă despart din nou de Sibiu. Le mulţumesc suporterilor pentru tot", a spus antrenorul Alexandru Pelici.

Banii stau să vină, dar birocrația e de vină!

Preşedintele clubului sibian, Ioan Hămbăşan, susţine că nu a reuşit să le achite jucătorilor salariile, pentru că banii pe care s-a bazat pentru aceste plăţi nu au intrat încă în contul clubului. „Situaţia este neplăcută pentru toţi. Avem contracte semnate cu mai mulţi parteneri care ne-au fost alături şi până acum, dar din cauza birocraţiei încă nu am primit sumele respective. Contractele sunt semnate, dar - din câte am înţeles - acestea trebuie avizate şi de conducerile respectivelor firme, înainte de a se vira banii. Îmi pare rău că s-a ajuns la această situaţie, dar efectiv suntem cu mâinile legate. Dacă aş fi putut, aş fi împrumutat banii respectivi, pentru a le achita salariile jucătorilor, pentru a ne ţine de cuvânt. Această situaţie mai poate dura câteva ore sau câteva zile, nu pot spune cu certitudine cât. Am tot promis şi nu am fost în stare să ne ţinem de cuvânt, din motive independente de noi. Regret despărţirea de Alex Pelici şi mi-aş dori ca, dacă apele se vor aşeza cât de cât, să revină la sentimente mai bune şi să se întoarcă la echipă. Menţionez că jucătorii ar fi trebuit să îşi primească salariile pe data de 15 septembrie. O mică parte, cu mari eforturi, am reuşit să le achităm, 10 sau 15 la sută. Şi aceşti bani a trebuit să îi împrumutăm, însă. Sunt de acord cu Alex Pelici, în asemenea condiţii nu se poate face performanţă", transmite Hămbăşan, în același comunicat de presă.

Odată cu Pelici, de la CSU Voinţa a plecat şi unul dintre antrenorii secunzi, Darius Miclea. De pregătirea echipei se vor ocupa "secunzii" Neluţu Luca şi Florin Berţa.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

jan

Acum 11 ani

a plecat de la vointa pentru ca a vazut ca echipa e praf cu pregatirea nu din cauza salarilor pentru ca in momentul in care a plecat in vara stia ca nu sunt bani la echipa,deci pelici lasa vrajeala.
Raspunde

PB

Acum 11 ani

In meciul cu Dinamo n-au jucat rau...Rusine pt orasul nostru sa nu fie capabil sa mentina o echipa in Liga2...
Raspunde

alex

Acum 11 ani

rusine poti sa stii sa nu fim in stare de asa ceva.nu m-am gandit la asa ceva. LIGA 2 nu liga 1 suntem varza la domniul fotbal.
Raspunde

haha

Acum 11 ani

da banii de pe blaturi unde sunt?S-au papat? La desfiintare placuta nu mai umiliti numele orasului nostru cu potlogariile voastre. Nu aveti bani lacatul baieti! La munca pe unde apucati. Nu e rusine sa muncesti, rusine e sa blatuiesti si sa pacalesti in orice domeniu esti activ.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus