Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Mitt Romney avertizeaza: Nu va exista nicio flexibilitate cu Vladimir Putin in privinta scutului antiracheta

 

Candidatul republican la Casa Albă, Mitt Romney, a avertizat luni că nu va da dovadă de "flexibilitate" cu preşedintele rus, Vladimir Putin, în privinţa proiectului scutului antirachetă din Europa. "Voi implementa sisteme de apărare antirachetă eficiente pentru a ne proteja de ameninţări. În această privinţă, nu va exista nicio flexibilitate cu Vladimir Putin", a declarat Romney în timpul unui discurs susţinut la Lexington, în Virginia (est). La sfârşitul lunii martie, preşedintele Barack Obama şi preşedintele rus de la acea vreme, Dmitri Medvedev, au fost surprinşi discutând despre scutul antirachetă, prin intermediul unui microfon rămas deschis în timpul unui summit la Seul, iar jurnaliştii l-au putut auzi pe preşedintele american spunând că va exista "mai multă flexibilitate" pe marginea acestui subiect dacă va fi reales la 6 noiembrie. Aceste afirmaţii au declanşat furia opoziţiei republicane, susține Mediafax.
De asemenea, Romney ia în calcul să invite aliaţii din NATO să-şi onoreze angajamentul de a oferi 2% din PIB pentru cheltuielile de securitate. Potrivit lui, numai trei ţări dintre cele 28 ale NATO îndeplinesc acest angajament.
NATO a oficializat la sfârşitul lui mai prima fază a scutului antirachetă destinat să protejeze Europa de potenţiale tiruri provenind din Orientul Mijlociu, în special din Iran, un proiect promovat de americani, însă căruia ruşii se opun ferm.
Foto: mediafax

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus