Ingrediente:
-8 ouă
-1 l lapte
-300 gr zahar
Mod de preparare:
Într-o cratiță se caramelizează 100 gr zahăr și se întinde apoi uniform caramelul obținut pe tot fundul și pe pereții cratiței și se lasă să se întărească.
Mare atenție să nu caramelizati prea tare zahărul altfel o să devină amar. Se bat ouăle cu 200 gr zahăr până se topește zahărul. Se amestecă apoi cu laptele fiert și răcit.
Punem amestecul de ouă și lapte în cratiță peste zahărul caramel. Se pune deasupra unui alt vas cu apă clocotită și se dă la cuptor, la foc potrivit pentru aproximativ o oră.
Când s-a rumenit deasupra și marginile s-au desprins de cratiță este gata. Se lasă să se răcească în cratiță cel puțin 1-2 ore,apoi se răstoarnă pe un platou mai înălt, deoarece o să curgă și siropul de caramel.
Se taie felii și se adaugă 2-3 linguri de sirop caramel. Se servește rece. Poftă bună!
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 259


Ultimele comentarii
Acum 23 minute
Gabi
Acum 43 minute
Un sibian vero
Acum 1 oră
In marginime, ciuma galbena rezista
Acum 1 oră
Urma scapa TURMA
Acum 2 ore
@5