Joi,
20.11.2025
Parțial Noros
Acum
14°C

Crema de zahar ars

Ingrediente:

-8 ouă

-1 l lapte

-300 gr zahar

Mod de preparare:

Într-o cratiță se caramelizează 100 gr zahăr și se întinde apoi uniform caramelul obținut pe tot fundul și pe pereții cratiței și se lasă să se întărească.

Mare atenție să nu caramelizati prea tare zahărul altfel o să devină amar. Se bat ouăle cu 200 gr zahăr până se topește zahărul. Se amestecă apoi cu laptele fiert și răcit.

Punem amestecul de ouă și lapte în cratiță peste zahărul caramel. Se pune deasupra unui alt vas cu apă clocotită și se dă la cuptor, la foc potrivit pentru aproximativ o oră.

Când s-a rumenit deasupra și marginile s-au desprins de cratiță este gata. Se lasă să se răcească în cratiță cel puțin 1-2 ore,apoi se răstoarnă pe un platou mai înălt, deoarece o să curgă și siropul de caramel.

Se taie felii și se adaugă 2-3 linguri de sirop caramel. Se servește rece. Poftă bună!

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 259

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus