Duminică,
23.06.2024
Cer Senin
Acum
22°C

Vointa fara speranta

Cred că Sibiul merită o echipă de fotbal în prima divizie. Dar nu mă număr printre cei care cred asta cu orice preț. Studiind fotbalul românesc din ultimii 10 ani veți vedea că este condus de două categorii de oameni. Cei care spală bani și cei care spală bani. Iar în Sibiu nu s-a găsit niciun afacerist care să vrea să își spele banii prin fotbal, asta-i buba.

Înțeleg mâhnirea suporterilor dar nu cred că se pot emite pretenții ca Primăria sau Consiliul Județean să finanțeze o echipă de fotbal. Sunt pur și simplu bani aruncați pe fereastră, mai ales că echipa nu le aparține. Administrația locală a deschis o portiță sezonul trecut, mare lucru pentru un oraș care s-a ferit să bage bani în sport chiar dacă nu s-a investit o sumă colosală. Era un început. Cu ce-a răspuns echipa? Cu un scandal cât casa, acuze de meciuri trucate, pariuri măsluite, tot ce nu ți-ai dori pentru un oraș aflat în ascensiune. De ce ai mai investi bani când numele orașului e terfelit prin ziare?

Și nu neapărat acesta e motivul. Că tot se face comparația între sport și cultură... Sportul nu produce nimic. Festivalul de Teatru adună în 10 zile câți spectatori au fost pe Municipal în tot sezonul din Liga I. Pentru ca sportul să producă trebuie pornit de la bază. Voința a ars o grămadă de etape. A crescut mult prea rapid și a căzut la fel de rapid. Cultura a adus orașul unde e acum, cultura a crescut târgșorul anonim în singurul oraș cu trei stele Michelin. Nu sportul.

Nu vreau să fiu înțeles greșit. Nu predic lipsa investițiilor în sport. Dimpotrivă. Doar a investițiilor cu cap. În primul rând în infrastructură. Apoi în centrele de copii. Și de abia când aceste puncte sunt îndeplinite în echipe de Liga I.

Vreți un exemplu productiv în sport? Clubul de baschet Whitesnakes. WhiteSnakes Sibiu - CSS Sibiu: 81-37; WhiteSnakes Sibiu - CSU Sibiu: 91-26; WhiteSnakes Sibiu - Cetate Deva: 72-22.  Aici trebuie investiți banii. Pentru că aici vor fi rezultate. Nu scandaluri.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

4 comentarii

Sibian

Acum 11 ani

ai si dat un exemplu.....jale mare
Raspunde

sb

Acum 11 ani

ai fost la vreun meci de al lor ?
Raspunde

Bravo, bogdan!

Acum 11 ani

Poate pricep si ai nostri ce inseamna interes public si privat
Raspunde

flotantu\'

Acum 11 ani

In afara de centrul national de gimnastica din Deva, subventionat de Ponta, mai misca ceva acolo.. fotbal.. baschet..handbal..???
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus