Joi,
30.03.2023
Cer Senin
Acum
-5°C

ARD: Castigam in noua colegii!

Alianța România Dreaptă Sibiu, compusă din PDJ, Forța Civică și PNȚCD și-a propus la nivelul județului să obțină victoria în toate din cele nouă colegii uninominale. Totuși, cei din ARD speră să obțină cel puțin tot atâția parlamentari, câți au avut și după alegerile din 2008: patru. ”Pornind de la acest scor de minim 37 la sută cred că vom avea un rezultat foarte bun la nivel naţional şi să fim reprezentaţi în continuare de membrii ai partidului la nivel guvernamental începând din decembrie anul acesta”, a declarat președintele PDL Sibiu, Ion Ariton, la prezentarea oficială a candidaților, desfășurată săptămâna trecută la sediul PDL de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu.


Deputatul PDL, Raluca Turcan crede că va fi foarte greu pentru un candidat să obțină în decembrie 50% din totalul de voturi dintr-un colegiu. "Pentru orice om politic din România, este greu să obţină peste 50 la sută. Uniunea Social Liberală (USL), din cauza unor promisiuni care se vor dovedi în timp că nu pot fi onorate, a reuşit să păcălească foarte mulţi români. În acelaşi timp, Sibiul are şi specificul local şi ca să fiu foarte corectă, este greu să obţii peste 50 la sută", a spus Raluca Turcan. Deputatul consideră că ARD poate convinge electoratul sibian doar explicând diferența dintre ARD și USL.  „Nu avem nevoie de statistici care să ne arate negru pe alb că românii şi sibienii o duc din ce în ce mai greu, e suficient să mergem într-o piaţă şi să facem o comparaţie între preţurile de acum şi cele de anul trecut şi vom vedea că sunt cu 70 sau 80 la sută mai mari. (...) ARD are şanse foarte mari de a se construi ca o adevărată alternativă la USL. Din luna mai, asistăm la o guvernare a USL care, în loc să respecte o serie de promisiuni şi care să ofere o alternativă mai bună pentru români la ceea ce a fost vechea guvernare, a oferit dezbinare, lipsă de guvernare, de preocupare pentru interesul public şi al cetăţenilor. Aşadar, ARD, dacă îşi va consolida mesajul puternic pe partea de dreapta, pe creşterea economică, pe crearea de locuri de muncă şi creşterea nivelului de trai, poate să tragă USL la un procent care să nu-i permită să acceadă la guvernare. Pentru că bătălia politică se dă pentru participarea la guvernare. ARD merită să guverneze pentru români pentru că are soluţii corecte pentru România, atât ca partener european, cât şi ca ţară în care românii să o ducă mai bine", a declarat deputatul PDL.  

Deputatul Cornel Știrbeț a declarat la lansarea candidaților că echipa ARD formează un liant între experiența actualilor parlamentari și tinerețea noilor nume propuse pe liste și că își dorește ca noul mandat să aducă României întoarcerea la normalitate. ”Normalitate înseamnă repectarea legilor țării, respectarea Constituției și o activitate economică ce poate să ne permită un trai mai bun”, a declarat Cornel Știrbeț. A precizat și care va fi unul din punctele centrale ale campaniei sale electorale: proiectul de regionalizare a României, în urma căruia Sibiul să fie capitala regiunii formate din județele Sibiu, Alba și Mureș. Știrbeț propune crearea a 14 regiuni, ce ar urma să fie conduse de către un Consiliu Regional, compus din 55 - 61 de consilieri, în funcție de numărul de locuitori ai regiunii și de către un comitet director, ce ar urma să fie compus din cinci membri: un președinte, trei vicepreședinți și un secretar regional.
Candidații ARD care vor candida în colegiile din județ sunt: la Camera Deputaţilor: Cornel Ştirbeţ - Colegiul 1, Raluca Turcan - Colegiul 2, Cristian Marian - Colegiul 3, Florin Neag - Colegiul 4, Ilie Creţu - Colegiul 5, Constantin Şovăială – Colegiul 6. Pentru Senat candidează Ion Ariton - Colegiu 1, Laurențiu Fufezan Jiman – Colegiul 2, Ioan Gligor – Colegiul 3.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

mela

Acum 10 ani

Mult succes ! Va tin pumnii si va acord votul meu.
Raspunde

gigel

Acum 10 ani

Nu va lasati, sunt convins ca in 2013 veti forma noul guvern, fiindca voi ati miscat economia.
Raspunde

iulia

Acum 10 ani

mult succes!
Raspunde

mosu

Acum 10 ani

NR 2 GIGEL are dreptate cand spune ca voi ati miscat economia dar nu specifica directia ,dupa mine in jos si in buzunarele slabilor de la fosta guvernare IAR despre indemn,, nu va lasati\" mai clar ca niciodata unde au fost nu vor mai ajunge , locul lor este afara langa hazna findca put tare de tot a hoit hoti hotilor
Raspunde

joni pribeagu

Acum 10 ani

Daca si acuma i mai voteza sibieni inseamna sa numi para rau cam plecat din aceasta taracu astfel de indivizi nu au ce cauta in parlament care neau furat inp de 2mandate iar Turcana care a cistigat colegiu 2 a mintit tot tinpul nu a facut nimica asa ca dragi sibieni aveti mare grija cu cine votati ginditi de 10 ori inainte de a pune stanpila JOS P.D.L.
Raspunde

mosujonipribeagu

Acum 10 ani

Daca vorbeati de ariton si stirbet,taceam.Despre Raluca ar trebui sa va fie rusine,jigodii nerecunoscatoare , sa vorbiti asa ! Eu locuiesc in zona unde este ea deputat si CHIAR ca a miscat treburile.Nu v-ar fi rusine ,postaci rapciugosi !
Raspunde

turcalana

Acum 10 ani

pt 6 vino la sediul PDL ,sa \"miscam treburile\" impreuma ...daca tot nu s-a miscat nimic pana acum...
Raspunde

@ ip 77 247 181 162

Acum 10 ani

ca/ca/la/ule adu-o pe raluca/ca/ca la noi,, botezati \"de tine la nr 6 si-o sa fie multumita cum miscam noi treburile noi rapciugosi cum ne numesti tu. Nu ne indoim de calitatile dnei mai ales ca este tanara buna bucatica si moldoveanca pe deasupra gospodina foc ai creste carnea-n mana asa .dar la facut altceva in politica ba Cat despre tine puturosule ce ,observi tarziu miscarile timpului ai ramas cu acea amintire bolnava si alterata cand unul iubit numai de tine chema in piata la tras in tepe Fatalaule mai bine iati in gura o guma de mestecat findca iti ,,pute\" gura a stricaciune alterata dintre dinti din friptura pd ce ai halit-o candva Altadata nu o sa mai ai ocazia sa mananci rahat de la pd findca pd ul nu mai ajunge niciodata la putere
Raspunde

Gina

Acum 10 ani

Mult succes!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus