Marți,
19.08.2025
Cer Senin
Acum
16°C

Cum iti echipezi stomacul de iarna

Ai două variante. Să știi pe cineva care știe pe cineva care știe pe cineva care a fost acolo iar acest ultim cineva încalcă omerta și îți spune. Sau să ai vreo hibă la roțile mașinii și, plictisindu-te în sala de așteptare, să îți cadă ochii pe săgeata pe care scrie Fast-Food. Eu am ajuns la restaurantul Sigemo prin prima variantă. Am aflat de restaurant într-o discuție în șoaptă la cafea „au meniul zilei, e ieftin și bun” de parcă n-ar trebui să mai audă și alții de el. Gata, pornim să testăm restaurantul unde se testează roțile.
Primul semn, totemul din fața service-ului. O farfurie și o furculiță, ca-n parcările de pe autostradă. Cum deschizi ușa te izbește un miros aspru de cauciuc. Evident, doar n-ai vrea să miroasă a garofițe într-un service de roți. Restaurantul, ușor ascuns în spatele recepției, semnalizat cu o săgetuță pe care scrie fast-food. O combinație pe care inițial n-am înțeles-o. Cum adică? Ori e restaurant, ori e fast-food. E puțin din amândouă. În sensul că nu îți alegi mâncarea la tejghea dar vine foarte repede. Prima bilă albă, în restaurant nu se fumează. Vrei să duhănești? Ieși pe terasă și trage cu ochii la trafic. Meniul primește o bilă neagră. În sensul că degeaba are el mai multe pagini că oricum în afară de minuturi și de meniul zilei nu poți comanda altceva. Servirea, însă, primește o bilă albă. Pentru că ospătarul/barman nu te lasă să îți pierzi timpul răsfoind meniul și îți spune din start care sunt opțiunile. Și, din câte am văzut, oricum toată lumea merge acolo pentru meniul zilei nu pentru alte fantezii culinare. Așa că mă las dus de val spre o ciorbă de salată și un șnițel cu cartofi țărănești și castraveți murați. Ciorba nu arăta din cale afară de apetisant dar pe cuvânt de cercetaș că intră în top trei ciorbe de salată mâncate vreodată. Groasă, da groasă rău, cu o grămadă de „zdrențe” de ou, exact cum îmi place mie. Două bile albe pentru ciorbă și jos pălăria pentru tanti de la bucătărie. Felul II în schimb a anulat extazul ciorbei. Șnițelul era ușor călduț iar cartofii pariez că erau făcuți dimineață. Era cam ora 3 și câțiva erau deja uscați. Noroc că erau acoperiți cu bucățele de carne afumată și cu ceapă călită. Rău n-a fost. N-a fost nici un șnițel de ținut minte. Puțintel peste șnițelele de fast-food, știți, alea cu gust asemănător cu gustul de carne de pui. În schimb, plăcută surpriză la sosirea notei. Două feluri de mâncare, un Mountain Dew la jumate, 21 de lei. În condițiile în care porțiile sunt mai mult decât suficiente. Acum, întrebarea întrebătoare e... v-ați echipat mașina de iarnă?

Michelin Monroe

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 2303

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus