Şapte persoane, între care se află și notarul public Răzvan Mărginean, au fost arestate preventiv, noaptea trecută, de Curtea de Apel Alba Iulia, în cazul înşelăciunii cu un prejudiciu de un milion de euro.
Cei șapte au calitatea de „inculpat” în dosar. De asemenea, alte cinci persoane rămân cu interdicţia de a părăsi ţara, dispusă de către procurorii DIICOT Alba Iulia.
Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat, pentru Mediafax, că instanţa a admis propunerea DIICOT - Serviciul Teritorial Alba Iulia şi a decis arestarea preventivă pentru 29 de zile a şapte persoane acuzate de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, cămătărie şi spălare de bani.
Dosarul 1058/57/2012
Dosarul 1058/57/2012 de la Curtea de apel Alba Iulia a fost înregistrat ieri, 13 noiembrie 2012, și are ca obiect propunerea de arestare a următorilor inculpați:
Damian I. Dumitru, Cornea Constantin, Iliuț Bucur Daniel, Jucan Bogdan Florin, Șandru Nicolae, Mărginean Răzvan Emilian, Tanciu Ion. Toți cei enumerați mai sus sunt inculpați în dosarul penal cu numărul unic 1058/57/2012.
Potrivit articolului 23 din Codul de Procedură Penală, „persoana împotriva căreia s-a pus în mişcare acţiunea penală este parte în procesul penal şi se numeşte inculpat”.
În acest dosar, şedinţa de judecată la Curtea de Apel Alba Iulia a început aseară, în jurul orei 18.00, iar pronunțarea deciziei Instanţei a survenit după miezul nopţii.
Muntean a declarat, pentru Mediafax, că decizia Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în 24 de ore de la comunicare, competenţa de soluţionare revenind Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
În acest caz, 17 persoane sunt învinuite că au făcut parte din această grupare infracţională sau i-au sprijinit pe membrii grupării, dintre care 15 persoane au fost aduse, luni, la audieri la DIICOT Alba Iulia, iar o alta a fost adusă în cursul nopţii de luni spre marţi.
Procurorii DIICOT au identificat 15 victime ale rețelei infracționale, pe care învinuiții din „dosarul cămătarilor sibieni” le-au împrumutat cu sume de bani în valută. Pentru sumele împrumutate, aceștia solicitau și încasau dobânzi săptămânale sau lunare între 10 și 50 la sută. Pentru a se asigura că își primesc banii înapoi, membrii grupării își obligau victimele să constituie garanții imobiliare, aici intervenind unul dintre notari, deoarece la Biroul Notarial al acestuia se întocmeau majoritatea documentelor.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Alba Iulia , Cosmin Muntean , Apel Alba Iulia , Parchetul Înaltei Curţi , Răzvan Mărginean , Procedură Penală , Şandru Nicolae , Cornea Constantin , Mărginean Răzvan Emilian , Iliuţ Bucur Daniel , Biroul Notarial , Jucan Bogdan Florin , Tanciu Ion
Vizualizari: 465
Ultimele comentarii
Acum 8 ore
Till Eulenspiegel
Acum 8 ore
Vecerdea s
Acum 8 ore
Gogu
Acum 8 ore
Aaa
Acum 8 ore
Ciobrânzan Dann