Toată lumea cunoaște ridichea. În fiecare primăvară, până vara târziu, ne delectăm cu salate în care ridichea este de neînlocuit. Dar ridichea are și o soră mai puțin cunoscută: ridichea neagră.
Ridichea neagră este bogată în vitamină C, B1, magneziu, fier și calciu. Aceste elemente îi permit plantei să fie un excelent mijloc de drenaj pentru ficat și vezicula biliară, crescând cantitatea și fluiditatea biliară. Eliminarea toxinelor este astfel ușurată.
Iată de ce ridichea neagră este deseori folosită pentru a îngriji tulburările hepatice și biliare, precum colici hepatice, migrene de origine hepatică, alergii digestive.
Nu în ultimul rând, ridichea neagră are un efect antibacterian asupra florei digestive și este foarte bună în tratarea tusei, atunci când e consumată sub formă de suc. Deseori ridichea neagră este consumată crudă în salată, dar și simplă, data pe răzătoare.
În bucătărie, această legume poată fi o garnitură perfectă pentru alimentele care au o textură fragedă sau un pic grasă, cum ar fi somonul, avocado sau ficatul de pasăre. Pentru a o prepara, este suficient să alegeți cum anume o folosiți.
Atunci când avem nevoie de sucul ei pentru a alina tusea, trebuie să procedăm astfel: se taie un căpăcel din ridiche, așa cum facem cu pepenele și punem o linguriță de zahăr.
Lăsăm peste noapte, iar dimineață vom observa că sucul a început deja să se strângă. Se ia câte o linguriță după masă. De fiecare dată când luăm din suc, se mai pune o linguriță de zahăr. Sucul este extras de către zahăr, iar ridichea se va micşora.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 164


Ultimele comentarii
Acum 24 minute
Gabi
Acum 44 minute
Un sibian vero
Acum 1 oră
In marginime, ciuma galbena rezista
Acum 1 oră
Urma scapa TURMA
Acum 2 ore
@5