Luni,
21.06.2021
Ploi Moderate
Acum
17°C

BEC: Autoritatile locale pot organiza referendumuri locale pe 9 decembrie

 

Autorităţile administraţiei publice locale au posibilitatea să organizeze referendumuri locale pe data de 9 decembrie, având în vedere prevederile art.14 din Legea 3/2000, conform principiului autonomiei locale, informează Biroul Electoral Central (BEC), citat de Agerpres. Potrivit BEC, acestea se vor desfăşura în baza unor liste electorale, secţii de votare şi birouri electorale diferite faţă de cele de la alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012.
Totodată, finanţarea referendumului local se va face de la bugetul local, conform legilor în vigoare. Precizarea BEC survine unei solicitări formulate de Instituţia Prefectului - Jud. Alba, prin care solicita un punct de vedere cu privire la modul de interpretare a prevederilor art. 15 alin.1/3 din Legea 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, cu modificările şi completările ulterioare.
Prefectura menţionată preciza că prin hotărârea nr.183 din 16 noiembrie 2012 Consiliul Judeţean Alba a aprobat organizarea unui referendum local parţial privind consultarea cetăţenilor dintr-un număr de 35 de unităţi administrativ-teritoriale ale judeţului Alba cu privire la activitatea de minerit din Munţii Apuseni, în data de 9 decembrie 2012.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus