Ingrediente:
- 500 g făină
-9 linguri de miere
- 200 g zahăr pudră
- 4 ouă
-1 linguriță scorțișoară
- 1 linguriță bicarbonat
-1 lingură zeamă de lămâie
Mierea, 2 ouă și 2 gălbenușuri le frecam cu 100 g zahăr pudră până devin spumă. Adăugăm apoi făina, scorțișoara şi bicarbonatul stins în câteva picături de zeamă de lămâie.
Frământăm bine până devine un aluat potrivit de tare pentru al putea întinde și decupa în form. Apoi le punem la copt la foc potrivit până când aluatul își schimbă culoarea și își măreşte volumul.
După aproximativ zece minute, le scoatem și le punem într-un castron pe care îl acoperim.
După ce s-au răcit batem cele două albușuri rămase cu 100 g zahăr pudra, o lingură de zeamă de lămâie şi prin această glazură trecem turtele dulci, după care le punem la uscat pe un grătar. Poftă bună!
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 138


Ultimele comentarii
Acum 22 minute
Gabi
Acum 41 minute
Un sibian vero
Acum 1 oră
In marginime, ciuma galbena rezista
Acum 1 oră
Urma scapa TURMA
Acum 2 ore
@5