Joi,
20.11.2025
Parțial Noros
Acum
14°C

Turta dulce

Ingrediente:

- 500 g făină

-9 linguri de miere

- 200 g zahăr pudră

- 4 ouă

-1 linguriță scorțișoară

- 1 linguriță bicarbonat

-1 lingură zeamă de lămâie

Mierea, 2 ouă și 2 gălbenușuri le frecam cu 100 g zahăr pudră până devin spumă. Adăugăm apoi făina, scorțișoara şi bicarbonatul stins în câteva picături de zeamă de lămâie.

Frământăm bine până devine un aluat potrivit de tare pentru al putea întinde și decupa în form. Apoi le punem la copt la foc potrivit până când aluatul își schimbă culoarea și își măreşte volumul.

După aproximativ zece minute, le scoatem și le punem într-un castron pe care îl acoperim.

După ce s-au răcit batem cele două albușuri rămase cu 100 g zahăr pudra, o lingură de zeamă de lămâie şi prin această glazură trecem turtele dulci, după care le punem la uscat pe un grătar. Poftă bună!

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 138

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus