Luni,
06.12.2021
Innorat
Acum
5°C

Sute de sibieni au venit sa se inchine la moastele Sf. Andrei Saguna | FOTO

Sute de credincioşi au venit vineri, 30 noiembrie la Catedrala Mitropolitană din Sibiu pentru a participa la slujba de Sfântul Andrei şi pentru a se închina la moaştele ocrotitorului Transilvaniei, Sf. Andrei Şaguna.

După ce joi seara au fost scoase din Catedrală şi purtate într-o procesiune militară pe străzile oraşului, moşatele au revenit la Mitropolie unde sibienii au venit azi în număr mare să se roage.

„Sf. Şaguna este sărbătorit astăzi împreună cu Sf. Andrei şi pentru că e sfântul post, am venit aici să ne rugăm, să ne ducem la îndeplinire postul. După ce plecăm de aici suntem liniştiţi şi bucuroşi, pentru că ştim că sfântul nostru veghează asupra noastră”, spune Melania Conea, o sibiancă din mulţime.

Dacă sibienii au făcut coadă până în stradă pentru a ajunge la sfintele moaşte, numărul oficalităţilor a fost mult mai mic anul acesta, comparativ cu anul trecut, când a fost canonizat Mitropolitului Andrei Şaguna. Dacă în 2011 peste 30 de oficiali au participat la slujbă, anul acesta scaunele au rămas goale, prezenţi fiind doar Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean, prefectul Ovidiu Sitterli, viceprimarul Virgil Popa şi Raluca Turcan.

În 29 octombrie 2011 a avut loc ceremonialul de canonizare a Mitropolitului Andrei Şaguna, la Catedrala Mitropolitană din Sibiu. De atunci, Andrei Şaguna a devenit Sf. Andrei Şaguna, pomenit în fiecare an în 30 noiembrie, în aceeaşi zi cu Sfântul Andrei, ocrotitorul României.

Andrei Şaguna (n. 20 ianuarie 1808, Mişkolţ, Ungaria - d. 28 iunie 1873, Sibiu) a fost un mitropolit ortodox al Transilvaniei, militant pentru drepturile ortodocşilor şi ale românilor din Transilvania, fondator al Gimnaziului Românesc din Braşov (1851), membru de onoare al Academiei Române. Potrivit testamentului, agoniseala mitropolitului a revenit Arhiepiscopiei Sibiului.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

5 comentarii

sibile

Acum 9 ani

In Europa inchiderea bisericilor se desfasoara intr-un ritm de 2 pe saptamana. In Romania ne imbulzim sa pupam asa zise moaste, multe false. Asta e nivelul nostru si asta e un barometru al civilizatiei. IN NICI O TARA CIVILIZATA BISERICA NU ARE PUTERE...
Raspunde

draga sibile

Acum 9 ani

cand nu se mai inghesuie romanii la moaste o sa bage preamanipulatorul danutz ciolan afumat si ce le mai place la credinciosi ciolanul cu fasole. atunci sa vezi calcat in picioare black friday ii minciuna
Raspunde

Secu

Acum 9 ani

Proști da\' mulți... La muncă nu ne- nghesuim. \"Dă-ne Doamne, fă- ne Doamne\"... orice dar noi să nu facem absolut nimic... TEMBELĂ RELIGIA ASTA
Raspunde

turcalana

Acum 9 ani

m-am ingesuit la \"ciolan\'\' ,dar nu m-am ales decat cu-n \"OS\"
Raspunde

Stefan

Acum 9 ani

Biblia subliniaza ca trebuie sa-i cinstim pe mai marii nostri. Ex.: Exodul 13:19, Iuda 1:9, 2 Tesaloniceni 2:15 etc.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus