Vineri,
09.12.2022
Innorat
Acum
10°C

Exit-poll Sibiu: Iliesiu, Tamaian si Orlatan - noii parlamentari de Sibiu

USL a câştigat toate cele trei colegii parlamentare din municipiul Sibiu, potrivit exit poll-ului realizat de publicaţia Rondul de Sibiu. Potrivit acestuia, Sorin Ilieşiu a primit 62,15% din voturi, faţă de Ion Ariton, creditat cu 26,1%. Ioan Tămâian ar fi câştigat cu un scor apropiat, de 62,01%, faţă de Cornel Ştirbeţ, cu 20,89%. Cele mai multe voturi dintre candidaţii ARD le-a obţinut Raluca Turcan – 27,66%. Insuficiente,faţă de cele 53,01% dintre voturi, cu cât este creditat Florin Orlăţan.

Din datele exit-pollului realizat de Rondul de Sibiu, rezultă că, înaintea redistribuirii, noul senator pe municipiul Sibiu este Sorin Ilieșiu, candidatul impus de la București de către liberali. Deputați vor fi Florin Orlățan, fost subprefect pentru câteva luni, și Ioan Tămâian, în prezent consilier local.

Colegiul 1, Senat

Iliesiu Sorin, USL (PNL)  - 62,15%
Ariton Ion, ARD (PDL)       - 26,20%
Beldean Luminiţa, PPDD   - 8,33%
Benedek Zacharie, UDMR  - 1,49%
Oprescu Paul Călin, PRM  - 1,10%
Cruciat Iuliana, PP           -  0,73%

Colegiul 1, Camera Deputaţilor

Tămaian Ioan, USL (PNL) - 62,01%
Ştirbeţ Cornel, ARD (PDL)    - 20,89%
Ganţ Ovidiu, FGDR              - 9,83%
Dincă Mihalache, PP DD      - 5,20%
Dumitra Lucian Florin, PER   - 1,67%
Keresztes Kalman               - 0,40%

Colegiul 2, Camera Deputaților

Orlățan Florin-Ioan, USL (PSD) - 53,01%
Turcan Raluca, ARD (PDL)            - 27,66%
Ganț Ovidiu, FDGR                       - 9,52%
Huntai Ioan, PP DD                      - 7,46%
Ferencz Ernest, UDMR                 - 1,56%
Crețu Victor                                 - 0,79%
 

La sediul de campanie al USL, atmosfera a fost, totuși rezervată, liderii declarând că rezultatele indică un vot clar împotriva președintelui României, Traian Băsescu. În schimb, la sediul PDL, tensiunea era evidentă: estimările din sondaje fiind privite cu scepticism.

Exit-poll-ul celor de la Rondul de Sibiu a fost efectuat pe un eșantion de 2.340 de respondenți, aleși din 80 de secții de votare, din cele 105 amenajate în municipiul Sibiu. Marja de eroare estimată este de +/-2%, la un nivel de încredere de 90%.  

Potrivit sondajelor la ieșirea de la urne realizate la nivel național, USL a câștigat alegerile parlamentare cu un scor estimat la 55%. ARD a primit aproximativ 20% din voturi, iar PP DD este cotat cu peste zece procente. A patra formațiune care ar intra în Parlament este UDMR, însă scorul electoral estimat este la limita celor cinci procente.  

Ştirea se actualizează


Sursa exit-poll: Rondul de Sibiu
 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

15 comentarii

cetateanul turmentat

Acum 10 ani

sa vezi de aici inainte jale. orlatan? tulai doamne. ma mut la tara. ma duc sa-mi cumpar lemne si lumanari ca chinezii :))
Raspunde

Mihai

Acum 10 ani

Si marja de eroare????? 7-8%??? nici institutele nationale nu dau sondaje cu doua zecimale
Raspunde

bzn

Acum 10 ani

Usor cu castigatorii, ca mai este si redistribuirea. Iata ca Sibiul a redevenit \"cetatea rosie\", ca-n Evul Mediu!
Raspunde

marius

Acum 10 ani

daca de ex cei 3 au castigat cu peste 50% nu primesc automat cei de pe locul 2 un mandat? ma poate lamuri cineva cum se face redistribuirea in aceasta situatie?
Raspunde

ik

Acum 10 ani

@bzn sigur a avut procente mai mari pdl in marginime si la medias decat la sibiu. deci ariton si turcan n-o sa pupe nimic la redistribuire :)
Raspunde

bzn @ ik

Acum 10 ani

In cazul acesta redistribuirea o sa-i avantajeze pe candidatii ARD din judet?
Raspunde

ik

Acum 10 ani

pai daca sunt candidati pdl care au pierdut avand un procent mai mare decat cele sub 30% ale lui turcan sau ariton, ei sunt favoritii la redistribuire.
Raspunde

@ik

Acum 10 ani

deci daca usl are 3 castigatori cu peste 50% in acele colegii trebuie sa mai fie automat inca un deputat sau senator in functie de situatie?
Raspunde

io

Acum 10 ani

daca cei 3 de la usl se adevereste ca au peste 50%+1 atunci ei merg automat in parlament....la redistribuire se va decide ultimul post de deputat in functie de media pe tara repectiv colegiu
Raspunde

ik

Acum 10 ani

redistribuirea se face in fuctie de procentul obtinut pe judet de catre un partid. daca la senat castiga usl cu peste 50% in toate 3 colegiile din judet, candidatul cu \'\'cea mai mica\'\' victorie va trebui sa-si lase locul unui pedelist.
Raspunde

ulos

Acum 10 ani

ORLATAN in Parlament. Traim vremuri tulburi! Vai de noi!!!
Raspunde

Victorie!!!

Acum 10 ani

Au pierdut hotii si au castigat hotii !! ce victorie rasunatoare !!!1 vai de tara !!!! victorie !!!
Raspunde

sisi N

Acum 10 ani

i-am terminat pe pdl vai de ei ,toti vor fi in tratament la nebuni ,de nu isi revin iute vor folosi toti sfoara si sapunul
Raspunde

aha

Acum 10 ani

vai de steaua voastra..........singura ee a piedut incaodata este tara si omanii de rand care nu dau tunuri.hotzii vor fii mai hotzi odata cu benirea lui ilici iliescu la conducere...
Raspunde

alexander

Acum 10 ani

lasa ca va fi foarte bine sibiul va fi in patrimoniul UNESCO si va primi un buget cum nu a mai vazut de 8 ani de la imputiti de PDL si va fi foarte bine pentru SIBIU.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus