Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Risc mare de avalanse in Muntii Fagaras

Serviciul Public Judeţean Salvamont Sibiu şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu au anunţat, luni, 10 decembrie, că riscul declanşării de avalanşe în Munţii Făgăraş este mare, respectiv gradul 4, pe o scală de la 1 la 5, nivel de risc care se va menţine şi în zilele următoare.

„Urmare a creşterii riscului de producere a avalanşelor în munţii Făgăraşului, conform buletinului nivo-meteorologic emis de către Administraţia Naţională de Meteorologie şi a prognozei meteo pe următoarele zile, Serviciul Public Judeţean Salvamont Sibiu şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, sunt în măsură să anunţe că riscul declanşării de avalanşe în Munţii Făgăraş este mare, respectiv gradul 4(pe o scală de la 1 la 5), nivel de risc care se va menţine şi în zilele următoare”, transmit reprezentanții ISU Sibiu și Salvamont Sibiu.

Cabanele de la Bâlea Lac, accesibile doar cu telecabina

Pentru prevenirea accidentelor montane, reprezentanții instituțiilor mai sus amintite cer turiştilor să nu efectueze ascensiuni pe traseele turistice superioare cabanelor din zona de nord a munţilor Făgăraş şi deasemenea să evite practicarea sporturilor de iarnă în această zonă.

Menționăm că accesul la cabanele din zona turistică Bâlea Lac se poate face doar cu telecabina de la Bâlea Cascadă. „În căldarea glaciară a lacului Bâlea deplasările trebuiesc efectuate respectând toate condiţiile impuse de perioada în care riscul de avalanşă rămâne ridicat. Turişti care doresc să practice sporturi de iarnă în această zonă sunt rugaţi să solicite informaţii şi să respecte recomandările patrulei Salvamont aflată în zonă”, se arată într-un comunicat al ISU Sibiu și Salvamont Sibiu., transmist luni, 10 decembrie 2012.

Salvamontiștii recomandă turiştilor, care se deplasează în zona montană, să fie echipaţi specific perioadei de iarnă, pe lângă care să aibă echipament de salvare din avalanşă - sondă de avalanşe, lopată de zăpadă, dispozitiv electronic de căutare în avalanşă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus