Ingrediente:
aluat:
-1kg făină
- 3 ouă
-4 linguri miere
-0,5l lapte
-50g drojdie proaspătă
-100gr unt
-sare
-2 pliculețe zahăr vanilat
pentru sirop:
- zahăr
-miere
-apă
-esență de rom
-lămâie
-miez de nucă
- nucă de cocoș
Preparare:
Îngredientele se amestecă şi se face un aluat care se lasă la dospit până își dublează volumul. Se împarte și se fac fitile care se împletesc dând formă unor opturi.
Se așează în tavă se lasă să crească și apoi se ung cu ou. Se coc la foc potrivit până se rumenesc.
Se face un sirop în care se scufundă mucenici până absoarb sirop şi se așează pe platou, după care se presară nucă sau nucă de cocos, după preferinţe. Poftă bună!
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 163


Ultimele comentarii
Acum 15 ore
BOGDAN
Acum 15 ore
Unul
Acum 15 ore
Gen
Acum 15 ore
Emil
Acum 16 ore
Claus