Miercuri,
30.11.2022
Ceata
Acum
-3°C

Constructia autostrazii Orastie – Sibiu

Construcţia autostrăzii Orăştie – Sibiu este parte integrantă a Axei Prioritare TEN-T 7 Ramura Nordică (Coridorul IV Reţeaua Trans-europeană de Transporturi).

Proiectul “Construcţia autostrăzii Oraştie – Sibiu” este finanţat de către Comisia Europeană în procent de 85% şi de către Guvernul României, de la Bugetul de Stat, în pondere de 15% .

Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 2.563.610.048 lei (fară TVA), din care 2.179.068.541 lei constituie finanţare nerambursabilă acordată de Comisia Europeana din Fondul de Coeziune, restul sumei fiind asigurată de la Bugetul de Stat.

Proiectul urmăreşte construcţia unui nou sector rutier la standard de autostradă (2x2) pe traseul Orăştie-Sibiu, având o lungime totală de 82,070 km.

Prin implementarea contractelor de lucrări se urmăreşte reducerea numărului de accidente pe ruta Orăştie- Sibiu, reducerea timpului de călătorie, sporirea gradului de siguranţă şi confort al circulaţiei rutiere, dezvoltarea economică a zonei prin îmbunătăţirea gradului de accesibilitate în special în judeţele Hunedoara, Alba şi Sibiu, precum şi diminuarea gradului de poluare a mediului datorită devierii traficului în afara localităţii.

Antreprenorii celor patru loturi au înregistrat următorul progres financiar: Lotul 1 – 28,90%; Lotul 2 – 36,64%; Lotul 3 – 45,50% şi Lotul 4 – 33,86%. Iar progresul fizic al lucrărilor este de 38,40% pentru Lotul 1, 46,20% pentru Lotul 2, 44,85% pentru Lotul 3 şi de 46,06% pe sufrafaţa Lotului 4.

Mobilizarea Antreprenorilor şi a personalului lor a fost făcută, iar în cadrul organizării de şantier, s-au montat staţii de betoane, birouri, laboratoare cu anexe şi staţii de preparare a mixturilor asfaltice.

Pe parcursul lunii Noiembrie 2012 s-au executat lucrări de terasament, taluzare debleu, săpături şi umpluturi, s-au realizat armări, betonări şi forări pentru podurile, pasajele, podeţele şi viaductele aflate de-alungul autostrăzii sau care oferă conexiuni cu drumurile de legatură. De asemenea, pe parcursul lunii Noiembrie 2012 au continuat lucrările de descărcare arheologică, iar Antreprenorii au realizat lucrări de relocare/mutare/protejare reţele de utilităţi.

De asemenea, pe suprafaţa loturilor autostrăzii Orăștie-Sibiu a continuat turnarea de mixturi asfaltice.

Recepţia la terminarea lucrărilor se estimează a avea loc în luna aprilie 2013.

Persoană de contact: Ing. Mircea Pop, Director General CNADNR SA., fax: (+4 021) 312.09.84, e-mail: office@andnet.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus