Joi,
22.02.2024
Cer Senin
Acum
9°C

“Silver Surfer" la Mall, in Sibiu

Argo Real Estate Opportunities Fund (ARGO), proprietar de parcuri de retail și centre comerciale din România, lansează în locaţiile sale un program “Silver Surfer” după un model britanic, în vederea instruirii gratuite a generaţiei a treia în ceea ce priveşte utilizarea eficientă a calculatorului şi navigarea pe internet.

Trainingurile vor fi realizate cu ajutorul mijloacelor logistice ARGO şi vor implica voluntari care să predea “ştiinţa lui Microsoft, Google şi Yahoo”. Orice persoană cu vârsta de peste 50 de ani are acces gratuit la programul “Silver Surfer”, care a demarat pe 15 decembrie: într-o primă etapă, cursurile vor fi organizate în Shopping City Suceava şi Era Shopping Park Iaşi, iar ulterior în Shopping City Sibiu în Era Shopping Park Oradea.

“Programul Silver Surfer a fost lansat, marcând astfel finalul Anului European al Îmbătrânirii Active şi al Solidarităţii între Generaţii (2012). Prin cursurile săptămânale Silver Surfer, vârstnicii vor putea dobândi abilităţile necesare şi încrederea de a folosi singuri calculatorul şi de a naviga pe internet. Milioane de români sunt plecați la muncă în străinatate sau au emigrat, având rude care au rămas în România- între care aproape întotdeauna se află părinții și bunicii, iar comunicarea prin internet este esențială în aceste cazuri”, a arătat Graham Kilbane, COO Argo Real Estate Opportunities Fund (ARGO).

Programul Silver Surfer face parte din strategia ARGO de susţinere a comunităţilor locale; cursurile gratuite vor fi folositoare atât pensionarilor- pentru beneficiile pe care internetul le poate aduce în viaţa lor- cât şi persoanelor care încă sunt active, îşi caută un loc de muncă şi doresc să aibă cunoştinţe în plus.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus