Joi,
30.06.2022
Cer Senin
Acum
19°C

Anul 2013 aduce premiere si proiecte inedite pe scena teatrului sibian

Actorii Teatrului Naţional „Radu Stanca“ Sibiu încep noul an cu repetiţii la scenă pentru o nouă producţie ce va avea premiera la jumătatea lunii februarie.

„Maestrul şi Margareta“ este o producţie realizată în parteneriat cu Teatrul Maladype din Budapesta, iar din distribuţie fac parte actorii Mariana Mihu, Gabriela Neagu, Serenela Mureşan, Ofelia Popii, Diana Fufezean, Arina Ioana Trif, Ema Veţean, Cristina Ragos, Vlad Robaş, Ciprian Scurtea, Adrian Neacşu, Cătălin Pătru, Marius Turdeanu, Eduard Pătraşcu, Florin Coşuleţ, Pali Vecsei, Adrian Matioc, Viorel Raţă, Mihai Coman, Dan Glasu, Ákos Orosz, Zoltán Lendváczky şi Erika Tankó.

Spectacolul este o adaptare după romanul omonim al lui Mihail Bulgakov şi poartă semnătura regizorului Zoltán Balázs, creatorul spectacolului „Egg(s)Hell“ prezentat anul trecut în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Anul 2013 se anunţă cu multe proiecte pentru trupa de actori de la Sibiu. Prima jumătatea a anului va marca premiera spectacolului realizat de Gianina Cărbunariu în cadrul programului european „Cities on Stage“.

Cea de-a doua jumătate a anului va aduce la Sibiu un proiect special al coregrafului Gigi Căciuleanu, dar şi o adaptare, în regia lui Theodor Cristian Popescu, după scenariul lui Buck Henry pentru filmul „Absolventul/ The Graduate“ (1967) cu Dustin Hoffman. Proiecte noi vor avea loc şi la Secţia Germană a Teatrului Naţional din Sibiu.

Pe lângă premiera din luna ianuarie a spectacolului „Crăiasa Zăpezii/ Die Schneekönigin“, actorii Secţiei Germane se pregătesc anul acesta pentru producţii dintre cele mai diverse, printre care o adaptare după basmul „Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte“ în regia lui Gavriil Pinte şi o montare după „Fizicienii“ de Friedrich Dürrenmatt, în regia Ancăi Bradu.

“Anul 2012 a marcat un vârf al activităţii Teatrului Naţional „Radu Stanca“ Sibiu, cu 300 de reprezentaţii jucate. Anul trecut actorii sibieni au prezentat şaisprezece premiere, dintre care patru producţii noi în parteneriat cu Centrul pentru Cercetări Avansate în Domeniul Artelor Spectacoelor (CAVAS) repertoriul Teatrului Naţional din Sibiu atingând un nou record cu 89 de spectacole active. Anul trecut, producţia „Ultima zi a tinereţii“ a Teatrului Naţional din Sibiu primea premiul pentru cel mai bun spectacol în cadrul Galei UNITER. Tot anul trecut, regizorul Silviu Purcărete a primit un trofeu Herald Angel pentru spectacolul „Călătoriile lui Gulliver“, iar la Galele FestCO de la Bucureşti, spectacolul „D’ale carnavalului“ a fost premiat la categoria cea mai bună regie (Silviu Purcărete), cea mai bună scenografie (Dragoş Buhagiar) şi cel mai bun actor într-un rol secundar (Adrian Matioc)”, spun reprezentanţii teatrului sibian.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus