Ingrediente:
-250 grame făină
-150 grame zahăr
-6 grame praf de copt
-sare
-un ou
-200 ml lapte
-110 grame unt topit
-1 lingură esenţă vanilie
-coajă de la o portocală
-2 linguri fulgi de ciocolată
Preparare:
Încingeţi cuptorul la 190 grade Celsius. Amestecaţi într-un vas adânc făina, zahărul, praful de copt şi sarea. Amestecaţi-le bine cu o lingură.
Într-un alt vas, amestecaţi laptele călduţ, untul topit, coaja de portocală, esenţa de vanilie şi oul. Amestecaţi-le bine tot cu un tel. Apoi turnaţi îngredientele din primul vas peste primele şi amestecaţi uşor pentru a se combina. Adăugaţi fulgii de ciocolată şi încorporaţi-i uşor.
Ungeţi formele de brioşe cu foarte puţin ulei. Aşezaţi formele de brioşe într-o tavă. Turnaţi în fiecare formă aproximativ 3 linguri de cocă.
Introduceţi brioşele la cuptor pentru 15-20 de minute. Verificaţi brioşele după 15 minute cu o scobitoare. Dacă scobitoarea introdusă în aluat iese curată, fără urme de aluat, brioşele sunt coapte.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 815


Ultimele comentarii
Acum 33 minute
Ion
Acum 45 minute
Emil
Acum 52 minute
Dorin
Acum 58 minute
5
Acum 1 oră
Unu