Joi,
20.11.2025
Ceata
Acum
8°C

Briose cu fulgi de ciocolata

Ingrediente:

-250 grame făină

-150 grame zahăr

-6 grame praf de copt

-sare

-un ou

-200 ml lapte

-110 grame unt topit

-1 lingură esenţă vanilie

-coajă de la o portocală

-2 linguri fulgi de ciocolată

Preparare:

Încingeţi cuptorul la 190 grade Celsius. Amestecaţi într-un vas adânc făina, zahărul, praful de copt şi sarea. Amestecaţi-le bine cu o lingură.

Într-un alt vas, amestecaţi laptele călduţ, untul topit, coaja de portocală, esenţa de vanilie şi oul. Amestecaţi-le bine tot cu un tel. Apoi turnaţi îngredientele din primul vas peste primele şi amestecaţi uşor pentru a se combina. Adăugaţi fulgii de ciocolată şi încorporaţi-i uşor.

Ungeţi formele de brioşe cu foarte puţin ulei. Aşezaţi formele de brioşe într-o tavă. Turnaţi în fiecare formă aproximativ 3 linguri de cocă.

Introduceţi brioşele la cuptor pentru 15-20 de minute. Verificaţi brioşele după 15 minute cu o scobitoare. Dacă scobitoarea introdusă în aluat iese curată, fără urme de aluat, brioşele sunt coapte.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus